Total: (110,051) Pershendetje Vizitor | Regjistrohuni | Ndihme | Na Shkruani
Parajsa.com Forumi
... komuniteti i shqiptareve

Kendi i Reklamave


Tregoni rezultatet 1 ne 26 nga 26

Tema: Gjellet

  1. #1
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Icon7 Gjellet

    Kush di ndonje gjelle te mire le te na tregoje edhe neve , do ta presim me shume kenaqesi
    Nobody is perfect ...

  2. #2
    Minifotoja e anetarit _B-A-D_B-O-Y_
    _B-A-D_B-O-Y_ eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    28-02-03
    Lokalizimi
    Tirane
    Postime
    48

    Icon25 Gjellet

    Patellxhaneve u qerohet bishti, u hiqet lekura ne tre rripa siper dhe nga te dyja anet. Priten per se gjati te pjesa e siperme deri ne mes te tulit. Patellxhanet vendosen ne uje me kripe per gjysem ore. Nderkohe ne tigan me yndyre skuqet qepa e grire ne forme gjysemrrethi,shtohen domate te qeruara dhe te prere ne copa te vogla; vazhdon kaurdisja ne zjarr te avashem ne menyre qe qepa te zbutet. Ne fund shtohen hudhra te grira, majdanoz, kripe, piper dhe pak uthull. Patellxhanet kullohen, shpelahen dhe skuqen ne tigan me pak yndyre pastaj rreshtohen ne tave, hapen ne vendin e prere dhe mbushen me masen e pergatitur. Siper u vihet nga nje fete domate.
    Shtohet fare pak uje dhe piqen per nje ore ne furre jo shume te nxehte.

  3. #3
    Minifotoja e anetarit _B-A-D_B-O-Y_
    _B-A-D_B-O-Y_ eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    28-02-03
    Lokalizimi
    Tirane
    Postime
    48

    Icon4 Pule me arra

    Pula e pastruar dhe e lare pritet ne thela, vendoset ne tenxhere, hidhet uje i vluar aq sa te mbulohen thelat, shtohet pak kripe,piper i zi dhe zihet ne zjarr te ngadalshem derisa te behet gati.
    Ne nje tenxhere me gjalpe kaurdiset mielli, shtohet lengu i pules duke e perzier mire qe te mos krijohen kokrra dhe lihet te zieje per 2-3 minuta derisa lengu te trashet. Pastaj hiqet nga zjarri dhe perzihet me arra te shtypura. Salca rregullohet me hudhra te shtypura, uthull, kripe, piper te zi e thelpinj arre dhe mbahet ne vend te ngrohte, por pa marre vale.
    Gjate servirjes ne pjate vendoset pula e cila mbulohet me salcen e pergatitur. Kjo lloj pule zakonisht jepet pa garniture.

  4. #4
    Minifotoja e anetarit _B-A-D_B-O-Y_
    _B-A-D_B-O-Y_ eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    28-02-03
    Lokalizimi
    Tirane
    Postime
    48

    Icon4 Pastico pikante me patate te furres

    Perberesit per kater persona
    1 kile patate te zjera
    leng i filtruar i dy kokrrave limon
    2 luge majdanoz i grire
    kripe dhe vaj ulliri
    spec i kuq djeges
    nje koker qepe
    200 gr ton
    nje luge majonez
    Koha 1 ore.
    -------------------------
    Pergatitja Patatet e zjera ende te ngrohta, prijini ne feta dhe i perzieni shpejt me lengun e limonit, 2 luge majdanoz te grire, kripe dhe specin djeges te grire holle. Perzijeni mire dhe lereni pak ashtu. Vendoseni mbi nje leter zjarrduruese te lyer me vaj ulliri, brenda nje bordure per t'i dhene forme. Beni nje shtrese te pare me patatet duke ushtruar nje presion te lehte mbi to. Shtoni 200 gr ton dhe qepen e grire dhe pastaj vendosni pjesen tjeter te patateve. Futeni ne frigorifer dhe lereni per te pakten 1 ore. Nxirreni me kujdes nga letra duke hequr dhe borduren dhe vendoseni pasticon ne pjate.

  5. #5
    Minifotoja e anetarit lostparadise
    lostparadise eshte Jashte Linje Anetare Nderi
    Reg
    11-03-04
    Lokalizimi
    Tirane
    Postime
    486

    Kryesore

    Eskallop me domate dhe vere

    Ingredientet per 4-5 persona:

    1- 1 kg mish vici , tul
    2- 4 kokrra qepe te thata mesatare
    3- 6 thelbinj hurdher
    4- 3-4 luge salce domateje
    5- 4 domate te pjekura mire, te forta
    6- 1 gote vere e kuqe
    7- majdanoz i fresket
    8- vaj vegjetal
    9- kripe e piper sipas deshires
    10- 2 gjethe dafine
    Pergatitja:

    Presim mishin ne bifteke me madhesi mesatare, i rrahim me rrahesin e kuzhines, i kriposim me kripe e piper dhe i skuqim pak ne nje tigan me pak yndyre ne zjarr te avashte. Copat e mishit te pjekura i vendosim ne nje tave drejtkendeshe pak te thelle, duke i renditur ne rregull.

    Pasi kemi perfunduar skuqjen e mishit, ne ate tigan shtojme sasine e vajit dhe skuqim qepen qe e kemi prere ne rripa te holle. Pasi te jete skuqur qepa , shtojme hurdhrat e grira, salcen e domateve , dhe te gjitha keto i shuajme me veren e kuqe.

    I hedhim kripe e piper , gjethet e dafines, i mbulojme me kapak dhe e leme salcen te zieje per rreth 10 min ne zjarr te ngadalte.

    Pasi salca te jete bere e hedhim ne taven ku me pare kishim vendosur copat e mishit, duke e shperndare ne menyre uniforme.

    Marrim domatet, dhe i presim ne rrathe me trashesi 2-3 mm. Me to mbulojme te gjithe taven dhe e pjekim ne furren e nxehur me pare per rreth 15 min.

    E heqim nga furri dhe kur te servirim eskallopin i hedhim siper majdanoz te grire holle.

    Kryesisht shoqerohet me vere te kuqe.

    Ju befte mire (ata qe do e gatuajne)
    Librat dhe kujtimet hidhen ne leter per te mbrojtur njerezit qe deshem ne jete, nga armiku i tmershem me emrin dyfish: kalbezim dhe harrese.

  6. #6
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Kryesore

    Oriz me mish pule

    -350 gr oriz
    -400 gr mish pule
    -200 gr speca
    -kungull
    -100 gr qepe
    -1 luge hudher te bluar trash
    -krip,biber,bazilik,qepujke,majdanoz
    -4 luge vaj(me mire vaj ulliri)
    -djath te bluar parmezan


    Orizin e ziejme sipas udhezimeve ne ambalazh.Ne vaj i skuqim qepet e perziera me hudher,mish pule te prere ne kube ,spec dhe kungull.Tere kete e skuqim perafersishte 10 min .I shtojme pakez leng e kriposim i hedhim melmesat,orizin e zier dhe i perziejme mire .Lengun (ujin) shtese ia hedhim sipas nevojes.Ne fund i shtojme djathin permazan te bluar dhe e sherbejme.
    Nobody is perfect ...

  7. #7
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Icon25

    Speca te mbushur



    Per 6 persona:

    15 speca te kuqe ose jeshil
    1 kg mish i bluar
    2 qepe mesatare (te bluara me makine)
    1 gote oriz
    vaj
    2 karrota (te bluara me makine mishi)
    1 thelb hudhre (i bluar)
    krip,vegete,piper te zi edhe piper me fara bene edhe te kuqe




    Qepet ne vaj fergohen mire, i hedhim mishin ,orizin, karrotat ,hudhren ,piper te kuq , piper te zi dhe vegete ,te gjitha keto i perzijme mire ,marrim 15 cope speca i pastrojm u heqim farat dhe i mbushim ,i rendisim ne nje tepsi, hedhim siper pake vaj ,dhe pak uje i fusim ne furre ,mbas nja 15 minutave i nxjerrim jashte, dhe i kthejme ne anen tjeter, keshtu lehen edhe 15 ,apo 20 deri sa te jene gati.
    Servohen me jogurt dhe sallate.

    ju befte mire.
    Modifikuar per here te fundit nga Qershija : 27-08-2004 ne 22:12
    Nobody is perfect ...

  8. #8
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Icon25

    Sarma

    Nevojiten:

    Laker turshi
    1 kg mish te bluar
    6 qepe
    vaj
    krip

    2 domate
    majdanoz
    oriz
    piper te zi


    Ne nje tenxhere hidhim vaj dhe hidhim qepe te bluar deri sa te skuqen shtojme pak kripe, shtojme mishin e bluar ne momentin e skuqjes, me pas shtojme domatet (domateve ua hekim lekuren me pare).Me pas shtojme dy tufa majdanoz dhe i grijme imet dhe ia shtojme mases, nderkohe marrim dhe oriz dhe e shtojme ne masen qe po skuqet ne zjarr.E perziejme masen shtojme pak piper te zi dhe ndalojme kavurdisjen.

    Nderkohe marrim nje tepsi te gjere, Hidhni pak vaj ne fund te saj dhe mbi te vini nje shtrese me fletet e lakres turshi te shtrira mbi njera tjetren
    Marrim nje flete lakre dhe mu ne mes te saj me luge hedhim nje mase nga e brendshmja e pregatitur .E palosim gjethen nga ana e bishtit nje here nja dy gisht me pas palosim anesoret dhe ne fund pjesen e majes se fletes .Mbeshtjellja mund te behet ne menyre katrore, kubi dmth, ose ne forme te rrumbullaket si cilinder, qe eshte dhe me e kendshme.Kujdes te perdorni te njejten mase per te gjitha qe te dalin e njejta forme e te jene edhe te kendshme per me i shiku.



    Sarmat servohen me jogurt dhe salade

    JU BEFTE MIRE!
    Imazhe te Ngjitura Imazhe te Ngjitura
    Nobody is perfect ...

  9. #9
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Icon8

    Tave Kosi (Elbasani)

    Tava pergatitet me mish qengji ,pule ose dashi. Po te jete me mish qingji ajo piqet direkt, ndersa me mish tjeter duhet te zihet me pare. Mishi qingjit pritet ne thela dhe vihet ne tepsi. I hidhet gjalpe dhe futet ne furre e hiqet. Here pas here hidhet uje nga pak qe te mos thahet. Pasi hiqet nga furra, ne nje tenxhere me gjalpe kaurdiset pak miell deri sa te zverdhet. Shtohet lengu i mishit te pjekur, perzihet dhe vlojne deri sa te trashet si salce. Largohet nga zjarri dhe pasi ftohet i shtohet kos, veze, kripe dhe perzihen mire. Ne tave hidhet pak oriz gjysem i zier, rradhiten thelat e mishit, hidhet masa e pregatiur me pak gjalpe siper e piqet ne furre derisa ne faqe te krijohet nje cipe e kuqe.
    Nobody is perfect ...

  10. #10
    Minifotoja e anetarit lostparadise
    lostparadise eshte Jashte Linje Anetare Nderi
    Reg
    11-03-04
    Lokalizimi
    Tirane
    Postime
    486

    Kryesore

    urime Qershia per dijet e tua ne fushen e kuzhines

    per taven e Elbasanit do doja te shtoja se behet me e shijshme nese gatuhet ne tave balte

    Pershendetje nga Lostparadise
    Librat dhe kujtimet hidhen ne leter per te mbrojtur njerezit qe deshem ne jete, nga armiku i tmershem me emrin dyfish: kalbezim dhe harrese.

  11. #11
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Kryesore

    Flm Lostparadise per plotsimin dhe komplimentin tend ... Me nevojitet edhe ndihma juaj qe ta bejem kuzhinen dhe te gjitha sektoret ne forum si eshte me se miri....


    me respekt,
    Qershija
    Nobody is perfect ...

  12. #12
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Icon27

    Mish vici me perime

    500 gr mish tul
    Vaj ulliri 3-4 luge gjelle,
    karrota,
    selino,
    qepe ,
    perime te ndryshme 1 kg,
    majoneze 1/2 filxhan caji.


    Rostoja e vicit, pasi te jete ftohur pritet ne feta te holla, ne drejtim te kundert te
    fijeve, vihet ne pjate ne forme shkalle dhe zbukurohet me ullinj, kastraveca turshi, me domate te prera ne feta, me rrepan te kuqe, qepe te njoma ose me ndonje sallate tjeter. Mund te shoqerohet me salce majoneze ose mustarde (salce e pergatitur me sinap).
    Nobody is perfect ...

  13. #13
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Icon24

    Gjyveq Podujeve

    Duhen:

    1 kg mish ose 1 pule
    5 patate,
    2 gota uji oriz,
    3 speca,
    2 patlligjana te zi,
    2 karrota,
    2 domate,
    2 luge bizele,
    vaj ,vegete,piper i kuq.


    Ky lloj gjyveqi mund te behet me cdo lloj mishi.Por preferohet me mish pule dhe vici.
    Se pari pastrohet mishi mire me uje te vaket disa here edhe prehet ne copa,e fusim ne nje ene te cilen e vendosim mbi zjarre per 1 ore ose edhe me teper varet deri sa te zihet mishi mire.Pastaj ne tepsi i vendosim vajin,patatet,orizin (te cilin me pare e kemi qeruar dhe lare disa here ne une te nxehte),specat,domatet,patlligjanat e zi,karrotat,bizelen,etj (mund te shtoni perime simbas shijes) ku te gjitha keto me heret i kemi lare mire dhe i kemi prere ne forma te deshirueshme,i fusim ne furre per pak minuta sa te fergohen pak pastaj i nxerrim nga furra ju shtojme vegete(melmesa te ndryshme) dhe i perziejme mire.Pastaj e shtojme edhe piperin e kuq edhe ne fund e marim enen te cilen kemi vendosur mishin me pare dhe ne mesin e tepsis vendosim mishin pasataj hedhim mbi ta lengun e mishit qe ka mbetur ne ene.
    E marim tepsin e fusim ne furre dhe e lem derisa te shohim qe jan rritur kokrrat e orizit dhe qe eshte zier gjyveqi ne pergjithesi.E sherbejme me sallate te cfardoshme dhe kos..

    Ju befte mire!
    Imazhe te Ngjitura Imazhe te Ngjitura
    Nobody is perfect ...

  14. #14
    Minifotoja e anetarit Ervini79
    Ervini79 eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    08-10-04
    Lokalizimi
    ........
    Postime
    120

    Kryesore

    Citim Origjinali i Postuar nga Qershija
    Gjyveq Podujeve

    Duhen:

    1 kg mish ose 1 pule
    5 patate,
    2 gota uji oriz,
    3 speca,
    2 patlligjana te zi,
    2 karrota,
    2 domate,
    2 luge bizele,
    vaj ,vegete,piper i kuq.


    Ky lloj gjyveqi mund te behet me cdo lloj mishi.Por preferohet me mish pule dhe vici.
    Se pari pastrohet mishi mire me uje te vaket disa here edhe prehet ne copa,e fusim ne nje ene te cilen e vendosim mbi zjarre per 1 ore ose edhe me teper varet deri sa te zihet mishi mire.Pastaj ne tepsi i vendosim vajin,patatet,orizin (te cilin me pare e kemi qeruar dhe lare disa here ne une te nxehte),specat,domatet,patlligjanat e zi,karrotat,bizelen,etj (mund te shtoni perime simbas shijes) ku te gjitha keto me heret i kemi lare mire dhe i kemi prere ne forma te deshirueshme,i fusim ne furre per pak minuta sa te fergohen pak pastaj i nxerrim nga furra ju shtojme vegete(melmesa te ndryshme) dhe i perziejme mire.Pastaj e shtojme edhe piperin e kuq edhe ne fund e marim enen te cilen kemi vendosur mishin me pare dhe ne mesin e tepsis vendosim mishin pasataj hedhim mbi ta lengun e mishit qe ka mbetur ne ene.
    E marim tepsin e fusim ne furre dhe e lem derisa te shohim qe jan rritur kokrrat e orizit dhe qe eshte zier gjyveqi ne pergjithesi.E sherbejme me sallate te cfardoshme dhe kos..

    Ju befte mire!
    e moj qershi te lumshin duarte eshte shume e mire kjo
    ♠☺¢▲ ?e nuk mund te shkepusim asnje flete nga JET? jone, ndonese fare lehte mund ta hedhim ne zjarr gjithe librin e saj. ♠☺¢▲

  15. #15
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Kryesore

    Buke me mish

    1 kg mish(i bluar)
    1 qepe te vogel
    3 vaj-krem
    5 ve

    Mishin e qepen(e bluar) e fergone me vaj dhe melmesa.Ne nje ene tjeter vendosim vete dhe ajken dhe i tundim se bashku , ne fund i bejme bashke i vendosim ne nje tepsi dhe i futim ne sobe(furre).

    ju befte mire!
    Nobody is perfect ...

  16. #16
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Kryesore

    Spinaq me Veze

    Nevojitet:
    1 kg spinaq i fresket,
    1 qepe,
    5 veze, y
    ndyre (per fergim),
    kripe dhe
    melmese
    Pastrohet spinaqi dhe grihet ne 2-3 pjese (fleta e spinaqit). Pasi te
    kemi vene yndyren te zjarr, hudhet qepa e grire imet dhe zbutet mire, pastaj hidhet spinaqi me kripe dhe te gjitha melmesat dhe fergohet 20 minuta derisa masa e spinaqit te kete rene ne fund te tenxheres dhe te jete zbutur mire. Pasi te zbutet e te fergohet mire, spinaqi hidhet ne nje tepsi dhe masa rrafshohet neper tere tepsine, i hudhen vezet siper (vezet e pa rrahura) dhe futet ne furre per tu pjekur vezet si dhe per te leshuar leng spinaqi. Piqet ne temp. te larte per 30-35 minuta.
    Nobody is perfect ...

  17. #17
    Minifotoja e anetarit Jonisa
    Jonisa eshte Jashte Linje Moderator/e Railroad Tycoon Champion, My House Is Bigger Than Your House Champion
    Reg
    11-05-06
    Lokalizimi
    Hade
    Postime
    204
    Images
    2

    Kryesore

    Supe trush tropojane
    (per 2 persona)

    nje tru vici
    nje qepe
    nje tufe bishta qepesh te njoma
    40 gram gjalpe
    60 gram miell (ermik)
    1/2 leng mishi [old alb.: meat broth]
    kripe, piper, muskat
    125 ml kajmak te thartuar lehte
    dy te verdha vezesh pate

    E shtini trurin e vicit ne uje te ftohte per rredh 20 minuta dhe me pas i
    hiqni cipen. Here pas here e shplani trurin me uje te ftohte, ne menyre qe
    t'ju zbardhet, duke mos harruar qe te hiqni duke terhequr edhe damaret dhe
    kapilaret me kujdes dhe me pas e ndani ne thela ose ne kube me brinje 2 - 3
    cm. Grini qepen imet dhe e skuqni me gjalpe se bashku me masen e miellit.
    Nevoja për te folur, hutimi dhe frika qe nuk ke asgjë për te thënë, dhe lakmia qe të tregohesh hokatar, janë tre gjërat qe arrijnë ta bëjnë qesharak edhe njeriun me të madh. (Voltaire)

  18. #18
    Minifotoja e anetarit Jonisa
    Jonisa eshte Jashte Linje Moderator/e Railroad Tycoon Champion, My House Is Bigger Than Your House Champion
    Reg
    11-05-06
    Lokalizimi
    Hade
    Postime
    204
    Images
    2

    Kryesore

    Pule me speca te pjekur

    Perberesit per 4 persona:

    2 speca te kuq te prere ne copa
    2 speca te verdhe te prere ne copa
    1 patellxhan te madh te prere ne feta
    2 luge te medha caji me rozmarine
    2 luge te medha caji me vaj ulliri
    2 luge te medha caji me uthull
    1 thelpi hudhre te shtypur
    4 gjokse pule
    150 gr makarona tub
    100 gr ullinj te prere ne copa
    kripe

    Pergatitja:

    Nxehni furren paraprakisht ne 220º C. Trazoni bashke specat, patellxhanin, rozmarinen dhe vendosini ne nje tave te madhe. Sperkatini me kripe dhe vaj ulliri dhe lerini menjane.
    Trazoni uthullen me hudhren e shtypur dhe me perzierjen e perftuar lyeni mishin e pules. Vendosni mishin mbi perimet dhe piqini bashke per 20 minuta ose derisa te zbutet.
    Nderkohe, pergatisni makaronat sipas udhezimeve te pakos. Kur pula te jete gati, hiqeni nga furra. Trazoni makaronat me perimet e perziera dhe ullinjte. Servireni gjellen duke i shtuar pak uthull.


    Sallate me pule

    Perberesit per 4 persona:

    400 gr pule te zier te prere ne copa
    150 gr djathe te prere ne kuba
    4 domate te prera ne kater pjese
    100 gr ullinj
    10 cm sallator te prere ne kuba
    1 qepe te kuqe te grire holle
    2 flete sallate jeshile te grire
    1 luge te madhe caji me vaj ulliri
    3 luge te medha caji me uthull
    1 luge te madhe caji me rigon
    kripe

    Pergatitja:

    Trazoni copat e pules me domatet, ullinjte, sallatorin, qepen dhe sallaten jeshile ne nje ene.
    Rrihini bashke vajin, uthullen, rigonin dhe kripen. Hidheni lengun mbi sallate, trazojeni mire dhe servireni menjehere.


    Pule me oriz

    Perberesit per 4 persona:

    4 gjokse pule pa lekure
    1 luge te madhe caji salce te kuqe me ereza
    1 spec te kuq te vogel djeges, pa fara dhe e prere ne feta
    xhenxhefil te grire
    7 ml leng limoni
    4 luge te medha caji me majdanoz te grire
    150 gr oriz
    100 gr bizele

    Pergatitja:

    Beni 4 vrima ne secilin gjoks te pules dhe vendosini ne nje ene jometalike. Ne je ene tjeter trazoni xhenxhefilin, lengun e limonit, gjysmen e majdanozit dhe kripen. Me nje luge hidheni perzierjen mbi mishin e pules dhe vendoseni menjane per t'u qullur per 10 minuta. Mbeshtillni mishin e pules me leter alumini dhe piqeni ne secilen ane.
    Vendosni orizin te zieje. Shtoni bizelet dhe pak kripe per t'u zier per 2 minuta. Lereni orizin derisa te shteroje uji dhe trazojeni me majdanozin. Hidheni orizin ne nje pjate dhe mbi te vendosni gjokset e pules.


    Pule me kerpudha

    Perberesit per 4 persona:

    4 luge te medha caji salce soje
    kripe
    8 kofshe pule pa lekure dhe kocka
    ½ luge te madhe caji me vaj ulliri
    150 gr kerpudha te ndara me katersh
    250 gr barbunja
    150 gr mashurka
    4 luge te medha caji me uthull

    Pergatitja:

    Trazoni kripen, uthullen dhe salcen e sojes ne nje tigan te nxehte. Prejeni mishin e pules ne rripa dhe vendosini ne nje ene te ceket. Hidhni mbi te salcen dhe lerini menjane te qullen.
    Nxehni vajin ne nje tigan. Vendosni ne te rripat e mishit te pules dhe lerini te skuqen. Pasi te skuqen, largojini dhe ne lengun e mbetur ne tigan skuqni kerpudhat dhe perimet duke i trazuar. Hidheni perzierjen mbi nje pjate dhe mbi te vendosni rripat e mishit te pules.
    Nevoja për te folur, hutimi dhe frika qe nuk ke asgjë për te thënë, dhe lakmia qe të tregohesh hokatar, janë tre gjërat qe arrijnë ta bëjnë qesharak edhe njeriun me të madh. (Voltaire)

  19. #19
    Minifotoja e anetarit Jonisa
    Jonisa eshte Jashte Linje Moderator/e Railroad Tycoon Champion, My House Is Bigger Than Your House Champion
    Reg
    11-05-06
    Lokalizimi
    Hade
    Postime
    204
    Images
    2

    Kryesore

    Biftek me mish te grire

    Mishi duhet te pastrohet nga cipat dhe damaret. Me pas pritet ne copa te vogla dhe kalohet ne makine, bashke me dhjame lope. I hidhet kripe, piper, pak uje dhe duke e perzier formohet nje mase, nga e cila pergatiten cope ate rrumbullakta e te sheshta me trashesi gati 2 cm, dhe skuqen ne tigan me yndyre te nxehte nga te dyja anet.Shtohen qepet e grira ne forme rrethi dhe here pas here perzihen.Pasi bifteket skuqen, vendosen neper pjata se bashku me qepet.Si garniture mund te vendosen patate ose perime te tjera te ziera.

    Per 4-5 persona duhen:

    mish i grire
    50 gr dhjame
    1 falxhan kafeje me uje
    4-5 kokrra qepe
    3-4 luge gjelle yndyre
    kripe dhe piper i zi.
    Nevoja për te folur, hutimi dhe frika qe nuk ke asgjë për te thënë, dhe lakmia qe të tregohesh hokatar, janë tre gjërat qe arrijnë ta bëjnë qesharak edhe njeriun me të madh. (Voltaire)

  20. #20
    Minifotoja e anetarit Administratori
    Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
    Reg
    06-07-02
    Lokalizimi
    Chicago
    Postime
    2,935
    Faqe ne Ditar
    10
    Images
    2408

    Kryesore Mashurka me patate

    Mashurka me patate

    Nevojiten:
    1 kg mashurka te njoma
    1 qepe te madhe, te grire holle
    4 patate
    2 thelpinj hudhta re grira
    3 domate
    pak majdanoz te grire holle
    pak sheqer
    vaj ulliri
    kripe e piper

    Pastroni mashurkat dhe ndajini me dysh nese jane shume te gjata. Ne nje tenxhere kaurdisni qepen ne vaj, shtoni hudhren, mashurkat, domatet, sheqerin dhe majdanozin. Hidhni pak uje dhe lerini mashurkat ne zjarr te ngadalte per 20 min. Ne fund shtoni patatet e ndara me katersh, rregulloni me kripe e piper dhe lereni gjellen te zieje derisa te mbetet me pak leng.
    Imazhe te Ngjitura Imazhe te Ngjitura
    Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

  21. #21
    Minifotoja e anetarit Administratori
    Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
    Reg
    06-07-02
    Lokalizimi
    Chicago
    Postime
    2,935
    Faqe ne Ditar
    10
    Images
    2408

    Kryesore Kungulleshka me ereza

    Kungulleshka me ereza

    Nevojiten:
    1 1/2 kg kungulleshka te prera ne feta
    3 gjethe dafine
    6 thelpinj hudhra
    1 dege rozmarine
    1 filxhan uthull
    1/2 domate te prere holle
    1 qepe te prere holle
    1 dru kanelle
    1 filxhan te vogel vaj
    pak koper
    kripe e piper

    Ne nje tenxhere kaurdisim qepen ne vaj dhe shtojme te gjitha lendet e tjera, pervec kopres. Mbushim nje tenxhere me uje derisa te mbulohet gjella dhe sapo te filloje te marre vale, e ulim zjarrin, e mbulojme me kapak dhe e leme te zieje ngadale. Gjellen e nxjerrim me pak leng. Shtojme koper te grire holle 2 min para se te jete gati gjella.
    Imazhe te Ngjitura Imazhe te Ngjitura
    Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

  22. #22
    Minifotoja e anetarit mundiali
    mundiali eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    02-02-07
    Postime
    11

    Kryesore

    Jan ketu disa fjal a po me mire te them disa terme te perbersve qe nuk mund ti kuptojm ju lutem sqarohuni me mire

  23. #23
    Minifotoja e anetarit suzi00
    suzi00 eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    01-04-07
    Postime
    98
    Images
    1

    Kryesore

    BIFTEKU BALLKANAS

    Te nevojshme:
    200gr mish qingji
    400gr mish viqi
    4-5 ve
    biber i zi
    korja e 1/4 se limonit
    krip
    1/2dl vaj
    Pergaditja:
    Mishi pastohet, ndahet ne pjese te vogla dhe bluhet. Duhet qitur sasi me e madhe e biberit( qe bifteku te jete djeges), shtohet korja e limonit e imtesuar ne rende, kripa, vaji dhe nje ve.
    Nga te gjithe perbersit fitohet masa, e cila vendoset te qendroje ne vend te ftohte se paku nje ore. Nga kjo mase e mishit merret peafersisht nga 150gr, formohen toptha ne forme kulaci, te cilet nga ana e siperme shtypen me fundine gotes, qe te formohen gropeza.
    Bifteku picet ne roshtil. Kur gati te jete pjekur, ne thellesi te secilit vendosni te kuqin e pazier te vese dhe picet edhe me tutje derisa mishi dhe veja te jene plotesisht te pjekur.
    Servimi:
    Ne te shumte e rasteve servohet me patate te skuqura( pomfrit), qepe te reja, domate te fresketa dhe buke te sterpjekur.

  24. #24
    Minifotoja e anetarit pucja
    pucja eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    02-10-09
    Postime
    6

    Kryesore

    TAVE ME KERPUDHA.
    Perberesit-kerpudha, majdanoz, vaj, piper,rigon. Elyejm taven me pak vaj,marim kerpudhat dhe i presim pastaj i vandosim ne tave dhe u hedhim 2luge vaj. Majdanozin e grijme dhe ua hedhim siper, pastaj marim 2-3 thelpa hurdher,i grijme e ia hedhim siper. I hedhim nje luge rigon, piper sipas deshires. Me pas shtojme buken e grire ,hedhim vaj, koncentrat te tretur ne pak uje, Fusim taven ne pjekje gjate saj shtojme djathin kackavall te grire. JU BEFTE MIRE.

  25. #25
    Minifotoja e anetarit pandemonio
    pandemonio eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    10-03-09
    Lokalizimi
    Milano
    Postime
    41
    Faqe ne Ditar
    5

    Kryesore

    THJERREZA ME KEMBE DERRI
    -70 gr thjerreza,shperlahen ne uje te ftohte dhe lihen ne nje tenxhere me uje,sa 3 here vellimi i tyre.Valohen ne zjarr te ulet per 20 minuta.
    -Shtohet kripa vetem pak para heqjes nga zjarri.
    -Pak burrofresko,spec djeges apo piper.
    Merret nje kembe derri,e cila eshte ne xhelatinen e saj,lihet ne banjo maria deri ne shkrirjen e plote te saj dhe nxehjen e kembes deri ne thellesi.Hapet,dhe pritet ne feta te holla te cilat mbeshteten ne njeren ane te pjates duke bere nje dekoracion te harkuar.
    Sherbehet menjehere per te evituar ftohjen.
    Ju befte mire!

  26. #26
    Minifotoja e anetarit dani10
    dani10 eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    28-11-10
    Postime
    1

    Kryesore

    a di ndokush ndonje recet vegjetariane

Tags for this Thread

مواقع النشر (المفضلة)

مواقع النشر (المفضلة)

Rregullore Postimi

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

  • English
  • Shqip
  • Italiano
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Hrvatski
  • Svenska
  • Russian
  • Nederlands
  • Arabic
  • Türkçe
  • 简体中文
Rreth nesh | Ndihme | Reklama | Sherbime | Kushtet e Perdorimit | Politika e Privatesise | Rss
Copyright © 2001- Parajsa.com All rights reserved.