Total: (110,051) Pershendetje Vizitor | | Ndihme | Na Shkruani
Parajsa.com Forumi
... komuniteti i shqiptareve

Kendi i Reklamave


Tregoni rezultatet 1 ne 21 nga 21
  1. #1
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Icon25 Brumrat (pica, pite, byrek, fli etj ...)

    MANTI KOSOVE

    Per 4-5 persona duhen: 1 kg miell, 2 gota uje te vaket, 2 luge vaj pak kripe per brumin dhe 600 gr mish I grire, 3 qepe, kripe, vaj, piper i zi

    Ne tavoline ose ne tepsi hidhet miell, uje i vaket, vaj, kripe dhe perzihen dhe nga brumi i formuar behen 30 kuleqe te vegjel. Secili kulac zmadhohet me okllai sa shuplaka e dores. Lyhen kuleqt me gjalpe dhe bashkohen ne dhjeteshe. Secila dhjeteshe tehollohet ne nje pete te madhe dhe te tre petet bashkohen ne nje pete te vetme. Peta ndahet ne katrore shahu. Per mbushjet e katroreve nevojiten mish i grire, qepe te grira holle, kripe piper i zi . Masa e pergatitur skuqet ne vaj dhe ne fund te skuqjes i hidhet pak piper i kuq per ngjyre. Masa duhet te lihet te ftohet dhe me pas mbushen me te katroret e pergatitur me pare. Cdo katrore mbeshtillet diagonalisht nga te kater anet (si zarf) dhe vihen ne tepsi per tu pjekur. Mantia piqet nje gjysem ore. Pasi eshte pjekur mbulohet me nje picete per 10 minuta dhe serviret me kos.


    Nobody is perfect ...

  2. #2
    Minifotoja e anetarit _B-A-D_B-O-Y_
    _B-A-D_B-O-Y_ eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    28-02-03
    Lokalizimi
    Tirane
    Postime
    48

    Icon4 Rrecepta shqipetare

    Byrek me spinaq
    ---------------------



    Ne tavoline ose tepsi hidhet miell, ne mes hapet grope ku hidhet uje me pak kripe. Per 1 kg miell merret 550-600 gram uje, megjthese kjo varet nga lageshtia e miellit. Duke e perzier nga mesi, zihet nje brume i forte i cili punohet per 10 minuta, ndahet ne kulece, mbulohet me picete te lagur dhe lihen per 20-30 minuta qe te fitoje elasticitet. Nga cdo kulac behen pete te vogla, secila prej tyre sperkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 cope mbi njera tjetren, pastaj hapen petet e zakonshme. Spinaqi per mbushje pastrohet, lahet dhe pervelohet per 2-3 minuta ne uje te vluar e kripe, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe perzihet me djathe te thermuar e veze, shtohet kripe, piper dhe shtrohet ne pete. Ne tepsi te lyer me yndyre shtrohet gjysma tjeter e peteve, duke i sperkatur secilen me yndyre, mbi to shtohet mbushja e pergatitur dhe mbulohet me pjesen tjeter te peteve te sperkatura me yndyre. Anet mbeshtillen nga brenda. Byreku sperkatet me yndyre dhe piqet.

  3. #3
    Minifotoja e anetarit _B-A-D_B-O-Y_
    _B-A-D_B-O-Y_ eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    28-02-03
    Lokalizimi
    Tirane
    Postime
    48

    Icon19 Lakror me miell misri

    Mielli i misrit hidhet ne nje tenxhere me uje te vluar me pak kripe dhe perzihet derisa te behet nje llape e trashe. Hiqet nga zjarri dhe shtrohet ne tave te lyer me yndyre. Mbi kete shtrohet mbushja e pergatitur si per byrek me spinaq, siper hidhet nje shtrese e holle miell misri.
    Sperkatet me uje e yndyre dhe piqet.

  4. #4
    Minifotoja e anetarit _B-A-D_B-O-Y_
    _B-A-D_B-O-Y_ eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    28-02-03
    Lokalizimi
    Tirane
    Postime
    48

    Icon4 Fergese Tirane

    Specat pastrohen nga bishti dhe farat, lahen dhe skuqen. Ne yndyren e mbetur hidhet domatet e qeruara nga cipa dhe te grira holle, kaurdisen derisa masa te trashet, hiqet nga zjarri i hidhen veze, spec djeges, majdanoz i grire holle, gjize ose djathe.
    Masa vendoset ne pjate dhe siper vendosen specat e ferguar.

  5. #5
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Kryesore Fli Kosove

    Fli Kosove



    Per 4-5 persona nevojiten:
    Per brumin duhet: 1 kg miell,
    3-4 gota uje, kripe,
    Per masen duhet: 200 gr gjalpe,
    2 filxhana caji ajke, 3 luge vaj.
    Ne nje ene hidhet miell, kripe, uje i ftohte dhe perzihen ne nje brume te holle si per petulla. Ne nje ene tjeter shkrihet gjalpe, ajke, vaj dhe qumesht, perzihet masa e krijuar derisa te gjithe permbajtesit te jene skrire ne nje mase te vetme, Lyhet tepsia me yndyre dhe me nje luge merret brumi i holle dhe hidhet nga cepi i tepsise deri afer mesit dhe krijohen rradhe te cilat mbulojne gjithe tepsine. Mesi i cili eshte bosh mbushet me rradhe paralele .(shih skicen) Gjithe siperfaqja lyhet me masen e pergatitur dhe futet ne furren e ngrohur. Kjo piqet per 3-5 minuta. Nxirret nga furra per te vazhduar me rendin tjeter. Brumi i holle tashme hidhet ne te njejten menyre por midis dy rradheve derisa te jete mbuluar e gjithe tepsia. Perseri lyhet me masen dhe piqet per 3-5 minuta. Kjo procedure vazhdon derisa te mbushet tepsia. Flia lihet te ftohet per 10 minuta dhe serviret me kos, djathe ose mjalte.



    JU BeFT MIRe !

  6. #6
    Minifotoja e anetarit antigona
    antigona eshte Jashte Linje Supermoderatore
    Reg
    26-06-03
    Lokalizimi
    London
    Postime
    2,580
    Images
    141

    Kryesore

    desha me te tregu se kjo asht edhe flija e shqipetareve
    edhe ne keshtu e bejme............................................
    Dream as if you'll live forever...Live as if you'll die tomorrow

  7. #7
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Kryesore

    ok antigona por a ke ndonje reqet te akulloreve si i bene ato
    me respekt Qershija
    Nobody is perfect ...

  8. #8
    Minifotoja e anetarit lostparadise
    lostparadise eshte Jashte Linje Anetare Nderi
    Reg
    11-03-04
    Lokalizimi
    Tirane
    Postime
    486

    Kryesore

    Pallacinka

    Me kete emer njihen kryesisht ne zonen e Korces.

    Per pregatitjen e petes duhen:

    2 veze
    1 gote kos
    sode buke
    kripe
    miell


    I rrahim vezet , shtojme kosin, soden e bukes, kripen dhe miellin derisa te behet nje mase e holle brumi.

    Ne nje tigan me diameter mesatar ,te ngrohur me pare dhe te lyer me pak vaj hedhim nje sasi brumi, aq sa te krijohet nje pete e holle me trashesi 1 mm.

    E leme te piqet pak, dhe me kujdes me ndihmen e nje luge druri e kthejme te piqet edhe nga ana tjeter. Perfundojme ne kete menyre te gjithe sasine e brumit.

    Me pas mbi pete mund te vendosim lloje te ndryshme rrecelerash, arra apo lajthi te grira, mjalte, etj. i mbeshtjellim ne forme roleje dhe i vendosim bukur ne pjate. Siper e sperkasim me pak mjalte dhe me sheqer pluhur e kanelle sipas deshires.


    Palacinkat mund te mbushen edhe me asortimente te tjera te kripura , si psh: djath kackavall i grire, proshute, spinaq i zier etj
    Librat dhe kujtimet hidhen ne leter per te mbrojtur njerezit qe deshem ne jete, nga armiku i tmershem me emrin dyfish: kalbezim dhe harrese.

  9. #9
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Icon30

    --------------------------------
    Imazhe te Ngjitura Imazhe te Ngjitura
    Nobody is perfect ...

  10. #10
    Minifotoja e anetarit Ervini79
    Ervini79 eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    08-10-04
    Lokalizimi
    ........
    Postime
    120

    Kryesore

    Citim Origjinali i Postuar nga _B[A]D_B[O]Y_
    Byrek me spinaq
    ---------------------



    Ne tavoline ose tepsi hidhet miell, ne mes hapet grope ku hidhet uje me pak kripe. Per 1 kg miell merret 550-600 gram uje, megjthese kjo varet nga lageshtia e miellit. Duke e perzier nga mesi, zihet nje brume i forte i cili punohet per 10 minuta, ndahet ne kulece, mbulohet me picete te lagur dhe lihen per 20-30 minuta qe te fitoje elasticitet. Nga cdo kulac behen pete te vogla, secila prej tyre sperkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 cope mbi njera tjetren, pastaj hapen petet e zakonshme. Spinaqi per mbushje pastrohet, lahet dhe pervelohet per 2-3 minuta ne uje te vluar e kripe, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe perzihet me djathe te thermuar e veze, shtohet kripe, piper dhe shtrohet ne pete. Ne tepsi te lyer me yndyre shtrohet gjysma tjeter e peteve, duke i sperkatur secilen me yndyre, mbi to shtohet mbushja e pergatitur dhe mbulohet me pjesen tjeter te peteve te sperkatura me yndyre. Anet mbeshtillen nga brenda. Byreku sperkatet me yndyre dhe piqet.
    byrek me spinaq dhe me mish (i perzier ) eshte shume i mire
    ♠☺¢▲ ?e nuk mund te shkepusim asnje flete nga JET? jone, ndonese fare lehte mund ta hedhim ne zjarr gjithe librin e saj. ♠☺¢▲

  11. #11
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Kryesore

    Pite me djath

    Nevojiten : 5 ve, djath i grimcuar, kajmak ose ajke ,kripe, yndyre bimore edhe 1 kg pete per pite

    Pergjatitja: I tund vete me te gjitha keto edhe fillon me i hap pete ne tepsi , nje pete e hedhe e bene me yndyre bimore dhe mandej e hedhe peten tjeter edhe e lyen me vyndyre bimore dhe keshtu e bene deri ne peten e fundit .
    Nobody is perfect ...

  12. #12
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Kryesore

    Byrek me presh e qumesht


    Ky lloj byreku pergatitet njelloj si me spinaq,por per mbushje merren presh. Ato pastrohen,lahen,grihen holle dhe skuqen me yndure mbuluarme kapak.
    Qe te zbuten pak shtohet qumesht,lihet te zieje dhe 10 minuta te tjera e pasi, avullon lengu i tepert,hiqen nga zjarri,perzihet me veze,piper te zi e kripe.

    Perberja


    Per 4-5 persona duhen:

    Miell 3 gota uji (500Gr),
    uje 300 Gr( 6 filxhane kafeje)
    Kripe.


    Per mbushje duhen:

    Presh 1 kg,
    veze 1 kokerr
    qumesht 1/2 filxhane caji
    kripe,
    piper te zi,
    vaj gjysme filxhane caji.
    Nobody is perfect ...

  13. #13
    Minifotoja e anetarit Qershija
    Qershija eshte Jashte Linje Super Moderator/e
    Reg
    06-04-03
    Lokalizimi
    Ne zemren tende
    Postime
    1,595
    Faqe ne Ditar
    2

    Kryesore

    Shkopinj te njelmet


    Nevojiten: ½ kg miell, 200gr gjalpe, 1 gote qaji qumshte, 2 te kuq te veve, 1 bakin

    Me mire e me lehte eshte merrni brumin e gatshem, i cili shitet i paketuar i ngrire ne shitoret tona dhe nuk kushton shtrenjte. Shkopinjte nga ky brume dalin me te shkrifte.

    Gjalpi shkrihet ngadale e pastaj i qitet mielli, qumeshti dhe bakini. Brumi i fituar shtrihet ne pete, me trasheshi 1-2 cm (peta me e holle qet me shume shkopinj dhe ata jane me te shijshem), lyhet me te kuq te vese dhe sperkatet me kim. Pastaj, me thike te nxehte prehen shkopinjte, te cilet radhiten ne tepsi dhe piqen se pari ne temperature te larte e pastaj me te ngadalshme.
    Nobody is perfect ...

  14. #14
    Minifotoja e anetarit fieraku
    fieraku eshte Jashte Linje Anetar/e Sperm Wars Champion, Alien Commander Champion, Bankers Brokers Slingo Champion
    Reg
    18-05-06
    Postime
    22

    Kryesore gjelle

    O njerez te mbare na thuani ndonje gjelle qe haet me luge,se me keto qe na keni bere per te ngrene na zute kaps per gjith jeten.

  15. #15
    Minifotoja e anetarit SAM
    SAM
    SAM eshte Jashte Linje Anetar/e Santa Express Champion
    Reg
    26-05-06
    Lokalizimi
    Italy (DR)
    Postime
    513

    Kryesore

    ......... .........
    "Puoi cambiare il cielo ma non puoi cambiare l'anima"

  16. #16
    Minifotoja e anetarit Administratori
    Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
    Reg
    06-07-02
    Lokalizimi
    Chicago
    Postime
    2,935
    Faqe ne Ditar
    10
    Images
    2408

    Kryesore Pice shtepie

    Pice shtepie

    Per nje tepsi rreth 30 cm. nevojiten:
    1 ½ filxhan caji miell
    4 luge te vogla maja pluhur
    1 luge supe kripe
    ½ filxhan caji uje te vaket
    4 ¾ filxhan vaj ulliri

    Per shtresen e siperfaqes nevojiten:
    1 filxhan djathe kackavall
    10 rroteza sallam sipas deshires
    5 kerpudha konserve te prera ne feta
    ½ spec jeshil, te prere ne feta te holla
    ¾ filxhan salce domatesh te fresketa
    2 luge supe borzilok te prere holle
    2 luge supe vaj ulliri

    Vendosni miellin ne nje tas te madh dhe beni nje grope ne mes. Ne nje xhezve hidhni ujin e ngrohte dhe majane. Lereni majane te tretet per 3-4 minuta dhe ne vazhdim perziejeni me 1 luge vaj ulliri. Hidheni masen ne gropen e miellit. Mbrujeni per 15-25 minuta. derisa te dale nje brume i bute qe nuk ngjit neper gishta. Lyeni nje ene me nje luge vaj ulliri, jepini brumit forme topi dhe vendoseni ne ene.

    Kthejeni permbys ne menyre qe pjesa e vajosur e brumit te jete nga lart dhe mbulojeni me membrane plastmasi. Lereni te vije ne nje vend te ngrohte, per rreth 1 ore. Me pas hapeni brumin ne nje siperfaqe te pudrosur me miell, dhe duke e shtypur me grushta hapeni aq sa jane permasat e tepsise (duhet te kete trashesi rreth 4 mm, ndersa anash te jete pak me e trashe). Shtrojeni brumin ne tepsi dhe hidhni nga lart materialet. Ne fillim salcen, pastaj djathin, sallamin, specin, kerpudhat dhe borzilokun. Piqeni picen ne furre te nxehte ne 190°C derisa te piqet brumi. Servireni te ngrohte.
    Shenim: Nese deshironi mund t'i jepni pices nje pamje me argetuese, duke formuar kafshe ose figura te tjera.
    Imazhe te Ngjitura Imazhe te Ngjitura
    Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

  17. #17
    Minifotoja e anetarit SAM
    SAM
    SAM eshte Jashte Linje Anetar/e Santa Express Champion
    Reg
    26-05-06
    Lokalizimi
    Italy (DR)
    Postime
    513

    Kryesore

    Pastico pikante me patate te furres

    Perberesit per kater persona
    1 kile patate te zjera
    leng i filtruar i dy kokrrave limon
    2 luge majdanoz i grire
    kripe dhe vaj ulliri
    spec i kuq djeges
    nje koker qepe
    200 gr ton
    nje luge majonez
    Koha 1 ore.

    Pergatitja Patatet e zjera ende te ngrohta, prijini ne feta dhe i perzieni shpejt me lengun e limonit, 2 luge majdanoz te grire, kripe dhe specin djeges te grire holle. Perzijeni mire dhe lereni pak ashtu. Vendoseni mbi nje leter zjarrduruese te lyer me vaj ulliri, brenda nje bordure per t'i dhene forme. Beni nje shtrese te pare me patatet duke ushtruar nje presion te lehte mbi to. Shtoni 200 gr ton dhe qepen e grire dhe pastaj vendosni pjesen tjeter te patateve. Futeni ne frigorifer dhe lereni per te pakten 1 ore. Nxirreni me kujdes nga letra duke hequr dhe borduren dhe vendoseni pasticon ne pjate.
    "Puoi cambiare il cielo ma non puoi cambiare l'anima"

  18. #18
    Minifotoja e anetarit Vranina
    Vranina eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    28-08-06
    Postime
    39

    Kryesore

    PERPEQ

    Shum do te mendonin se kjo eshte pite me djath por ne fakt nuk eshte
    Perpeqi apo siq e njef Albanologjia shqipetare pica shqipetare daton qysh nga koha ilire
    ndreqet me djath te grire dhe veze,maze dhe margarin.
    Vetem me nje pete te madhe e cila masi ja kemi qit marimin siq i thon prej neve i thehen disa veze sipas deshires dhe mandej mbetja e petes peshtillet ne rrethinat e tepesis ku edhe e pjekemi.
    Pjekja behet me se miri ne furr te jashtme sikur flia siq piqet

    ju beft mir

  19. #19
    Minifotoja e anetarit nana
    nana eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    04-11-06
    Postime
    5

    Icon21

    Shume me befasoj fakti ce prej tere ketyre recetave kryesisht ishin brumna,mua nuk me pelcen brumi,spaku jo si ushcim kryesor.Perpicuni te mesoni gjella,sallata,pastaj kjo eshte shume me e shendeteshme.

    te jem e sinqerte,nuk me pelqejne fare brumrat,sepaku jo si ushqime kryesor.Une preferoj me se shumti peshqit,perndryshe sepaku 3 here ne jave pregatis peshkun,kryesisht ne zgare,me se shumti me pelqene ,trofta e liqenit te Ohrit,dhe sallamoni
    Tungjatjeta,jame juriste,perndryshe pa pune,lexoj shume,skoj shume shpeshe ne USA ,i kam dy femi ne USA,cuni eshte farmaceut ndersa goca eshte magjister ne psikologjine industriale(keshilltare)ndersa me mua eshte bashkeshorti dhe goca 11 vjece.

  20. #20
    Minifotoja e anetarit mundiali
    mundiali eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    02-02-07
    Postime
    11

    Kryesore

    keto reqeta jan bere tashme te vjetra pse nuk postoni reqeta te reja

  21. #21
    Minifotoja e anetarit TinaHG08
    TinaHG08 eshte Jashte Linje Anetar/e
    Reg
    01-05-08
    Lokalizimi
    Lipjan,Dobrajë
    Postime
    148

    Kryesore

    I Adhuroj Maniat...
    Që jeta të jua ndriqoj zemrën edhe në momentet më me errësirë.


Tags for this Thread

مواقع النشر (المفضلة)

مواقع النشر (المفضلة)

Rregullore Postimi

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

  • English
  • Shqip
  • Italiano
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Hrvatski
  • Svenska
  • Russian
  • Nederlands
  • Arabic
  • Türkçe
  • 简体中文
Rreth nesh | Ndihme | Reklama | Sherbime | Kushtet e Perdorimit | Politika e Privatesise | Rss
Copyright © 2001- Parajsa.com All rights reserved.