Total: (110,050) Pershendetje Vizitor | Regjistrohuni | Ndihme | Na Shkruani
Parajsa.com Forumi
... komuniteti i shqiptareve

Kendi i Reklamave


Tregoni rezultatet 1 ne 11 nga 11
 1. #1
  Minifotoja e anetarit inter_kampion
  inter_kampion eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  23-04-07
  Postime
  1

  Icon6 Testi kombetar histori, gjeografi!  Seksioni : Histori

  1-Shkrimi ne Mesopotanine e lashte quhej :

  A. kuneiform
  B.hieroglif
  C. linear a
  D. linear b

  2- Ne France 24 Gusht I vitit 1572 njihet si nata e :

  A. Shen Augustit
  B. Shen Valentinit
  C. Shen Bartolomeut
  D. Shen Merise

  3- Partia Fashiste me ne krye Musolinin qeverisi e vetme Italine duke filluar nga viti :

  A. 1922
  B. 1924
  C. 1925
  D. 1932

  4- Lufta e pare iliro-romake u zhvillua ne vitet :

  A.219-217 p.l.k.
  B.219-218 p.l.k
  C.228-219 p.l.k
  D.229-228 p.l.k

  5-"Ai provoi se planetet rrotulloheshin rreth Diellit ne orbiten ekliptike dhe hodhi poshte skemen mbi palevizshmerine e Tokes"
  Ky zbulim I takon:

  A. N.Kopernikut
  B. J.Kepler
  C. G.Galilei
  D. Xh.Bruno

  6- Programi i ri ekonomik i Stalinit u perqendrua ne zhvillimin e :

  A. industrise se lehte
  B. tregtise dhe artizanatit
  C. industrise se rende
  D. zejtarise dhe artizanati

  7- Programi ekonomik i K.Etlit ne Angli u perqendrua ne shtetezimin e :

  A. fermave , transportit etj
  B. industrise ushtarake dhe transportit
  C. industrise, transportit etj
  D. flotes detare dhe aviacionit

  8- Traktati i nenshkruar mes Principates se Arberit dhe Republikes se Raguzes ne vitin 1209, ne permbajtjen e tij ishte marreveshje :

  A. politike
  B. ushtarake
  C. ekonomike
  D. ushtarako-politike

  9- Ne kapercimin e gjendjes se rende ekonomike pas Luftes se II-te Boterore qeveria shqiptare vec te tjerash pranoi ndihma nga :

  A. Programi UNRRA
  B. Plani Marshall
  C. Shteti Amerikan
  D. Programi I O.K.B.

  10 -"Karakteristike e organizimit te tyre politik ishte se ne krye te poliseve qendronte bazileusi(mbreti). Ata zgjidheshin nga Keshilli I Pleqeve. Organ tjeter drejtues ishte Kuvendi I Qytetareve."
  Tiparet e siperpermendura I perkasin organizimit shteteror ne:

  A. shtetin e Spartes
  B. Greqine homerike
  C. shtetin e Athines
  D. Lidhjen e Peloponezit


  Seksioni : Gjeografi
  • Produkt i kondensimit qe formohet ne shtresat e ulta te ajrit eshte:
  A. bryma
  B. mjegulla
  C. rete puplore
  D. rete shtellungore

  2. Ne nje dite te caktuar te vitit, pozicioni i tokes paraqitet ne menyre te tille qe poli i veriut eshte i drejtuar ne anen e diellit. Ne kete dite rrezet e diellit bien pingul mbi paralelin 23 grade e 30' gjeresi gjeografike veriore. Dielli ne kete pike lind ne verilindje dhe perendon ne veriperendim. Behet fjale per daten:
  A. 21 mars
  B. 23 shtator
  C. 22 qershor
  D. 22 dhjetor

  3. Shkaku kryesor i kondensimit dhe formimit te reshjeve te shiut eshte:
  A. zhvendosja e masave ajrore nga toka ne drejtim te detit
  B. ngrohja e ajrit me lageshtire ne lartesi te ndryshme te atmosferes
  C.zbritja nen zero grade celsius e temperaturave
  D. ftohja e ajrit me lageshtire ne lartesi te ndryshme te atmosferes

  4. Gadishulli ku dallohen qarte dy sisteme malore: sistemi I maleve te vjetra dhe sistemi I maleve te reja, eshte ai:
  A. Skandinav
  B. Pirenej
  C. Krimese
  D. Ballkanik
  • Lumi i cili buron nga malet e Pindit ne Greqi eshte:
  A. Osumi
  B. Devolli
  C. Vjosa
  D. Shkumbini

  6. Zonat kryesore mineralmbajtese te hekur-nikelit ne Republiken e Shqiperise ndodhen ne pjesen:
  • veriore
  • jugore
  • juglindore
  • jugperendimore

  7. Regjistrime te plota ne lidhje me numrin e popullsise ne Republiken e Shqiperise u bene ne vitin:
  • 1922
  • 1923
  • 1924
  • 1925

 2. #2
  Minifotoja e anetarit shaqe
  shaqe eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  01-06-07
  Postime
  1

  Kryesore

  hej shume i fort je a suksese njeri shume flm

 3. #3
  Minifotoja e anetarit london
  london eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  14-06-07
  Lokalizimi
  tg76g
  Postime
  4
  Faqe ne Ditar
  2

  Icon3 rezultatet e provimit tim-festa serhati

  qy sha pet thom bon se ti...r


  Seksioni : Histori


  1-Shkrimi ne Mesopotanine e lashte quhej :

  A. kuneiform
  B.hieroglif
  C. linear a
  D. linear b

  2- Ne France 24 Gusht I vitit 1572 njihet si nata e :

  A. Shen Augustit
  B. Shen Valentinit
  C. Shen Bartolomeut
  D. Shen Merise

  3- Partia Fashiste me ne krye Musolinin qeverisi e vetme Italine duke filluar nga viti :

  A. 1922
  B. 1924
  C. 1925
  D. 1932

  4- Lufta e pare iliro-romake u zhvillua ne vitet :

  A.219-217 p.l.k.
  B.219-218 p.l.k
  C.228-219 p.l.k
  D.229-228 p.l.k

  5-"Ai provoi se planetet rrotulloheshin rreth Diellit ne orbiten ekliptike dhe hodhi poshte skemen mbi palevizshmerine e Tokes"
  Ky zbulim I takon:

  A. N.Kopernikut
  B. J.Kepler
  C. G.Galilei
  D. Xh.Bruno

  6- Programi i ri ekonomik i Stalinit u perqendrua ne zhvillimin e :

  A. industrise se lehte
  B. tregtise dhe artizanatit
  C. industrise se rende
  D. zejtarise dhe artizanati

  7- Programi ekonomik i K.Etlit ne Angli u perqendrua ne shtetezimin e :

  A. fermave , transportit etj
  B. industrise ushtarake dhe transportit
  C. industrise, transportit etj
  D. flotes detare dhe aviacionit

  8- Traktati i nenshkruar mes Principates se Arberit dhe Republikes se Raguzes ne vitin 1209, ne permbajtjen e tij ishte marreveshje :

  A. politike
  B. ushtarake
  C. ekonomikea
  D. ushtarako-politike

  9- Ne kapercimin e gjendjes se rende ekonomike pas Luftes se II-te Boterore qeveria shqiptare vec te tjerash pranoi ndihma nga :

  A. Programi UNRRA
  B. Plani Marshall
  C. Shteti Amerikan
  D. Programi I O.K.B.

  10 -"Karakteristike e organizimit te tyre politik ishte se ne krye te poliseve qendronte bazileusi(mbreti). Ata zgjidheshin nga Keshilli I Pleqeve. Organ tjeter drejtues ishte Kuvendi I Qytetareve."
  Tiparet e siperpermendura I perkasin organizimit shteteror ne:

  A. shtetin e Spartes
  B. Greqine homerike
  C. shtetin e Athines
  D. Lidhjen e Peloponezit

 4. #4
  Minifotoja e anetarit tremi
  tremi eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  16-06-09
  Postime
  1

  Kryesore

  flm shum forumi parajsa
  per testin

 5. #5
  Minifotoja e anetarit london
  london eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  14-06-07
  Lokalizimi
  tg76g
  Postime
  4
  Faqe ne Ditar
  2

  Kryesore

  delete thisss

  ---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:13 ----------

  please

  ---------- Post added at 10:15 ---------- Previous post was at 10:14 ----------

  festa serhati has attended to achieve all the questions:P

 6. #6
  Minifotoja e anetarit london
  london eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  14-06-07
  Lokalizimi
  tg76g
  Postime
  4
  Faqe ne Ditar
  2

  Kryesore

  Seksioni : Histori


  1-Shkrimi ne Mesopotanine e lashte quhej :

  A. kuneiform
  B.hieroglif
  C. linear a
  D. linear b

  2- Ne France 24 Gusht I vitit 1572 njihet si nata e :

  A. Shen Augustit
  B. Shen Valentinit
  C. Shen Bartolomeut
  D. Shen Merise

  3- Partia Fashiste me ne krye Musolinin qeverisi e vetme Italine duke filluar nga viti :

  A. 1922
  B. 1924
  C. 1925
  D. 1932

  4- Lufta e pare iliro-romake u zhvillua ne vitet :

  A.219-217 p.l.k.
  B.219-218 p.l.k
  C.228-219 p.l.k
  D.229-228 p.l.k

  5-“Ai provoi se planetet rrotulloheshin rreth Diellit ne orbiten ekliptike dhe hodhi poshte skemen mbi palevizshmerine e Tokes”
  Ky zbulim I takon:

  A. N.Kopernikut
  B. J.Kepler
  C. G.Galilei
  D. Xh.Bruno

  6- Programi i ri ekonomik i Stalinit u perqendrua ne zhvillimin e :

  A. industrise se lehte
  B. tregtise dhe artizanatit
  C. industrise se rende
  D. zejtarise dhe artizanati

  7- Programi ekonomik i K.Etlit ne Angli u perqendrua ne shtetezimin e :

  A. fermave , transportit etj
  B. industrise ushtarake dhe transportit
  C. industrise, transportit etj
  D. flotes detare dhe aviacionit

  8- Traktati i nenshkruar mes Principates se Arberit dhe Republikes se Raguzes ne vitin 1209, ne permbajtjen e tij ishte marreveshje :

  A. politike
  B. ushtarake
  C. ekonomikea
  D. ushtarako-politike

  9- Ne kapercimin e gjendjes se rende ekonomike pas Luftes se II-te Boterore qeveria shqiptare vec te tjerash pranoi ndihma nga :

  A. Programi UNRRA
  B. Plani Marshall
  C. Shteti Amerikan
  D. Programi I O.K.B.

  10 -“Karakteristike e organizimit te tyre politik ishte se ne krye te poliseve qendronte bazileusi(mbreti). Ata zgjidheshin nga Keshilli I Pleqeve. Organ tjeter drejtues ishte Kuvendi I Qytetareve.”
  Tiparet e siperpermendura I perkasin organizimit shteteror ne:

  A. shtetin e Spartes
  B. Greqine homerike
  C. shtetin e Athines
  D. Lidhjen e Peloponezit

 7. #7
  Minifotoja e anetarit london
  london eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  14-06-07
  Lokalizimi
  tg76g
  Postime
  4
  Faqe ne Ditar
  2

  Kryesore

  rezultatet e provimit tim-festa serhati


  Seksioni : Histori


  1-Shkrimi ne Mesopotanine e lashte quhej :

  A. kuneiform
  B.hieroglif
  C. linear a
  D. linear b

  2- Ne France 24 Gusht I vitit 1572 njihet si nata e :

  A. Shen Augustit
  B. Shen Valentinit
  C. Shen Bartolomeut
  D. Shen Merise

  3- Partia Fashiste me ne krye Musolinin qeverisi e vetme Italine duke filluar nga viti :

  A. 1922
  B. 1924
  C. 1925
  D. 1932

  4- Lufta e pare iliro-romake u zhvillua ne vitet :

  A.219-217 p.l.k.
  B.219-218 p.l.k
  C.228-219 p.l.k
  D.229-228 p.l.k

  5-“Ai provoi se planetet rrotulloheshin rreth Diellit ne orbiten ekliptike dhe hodhi poshte skemen mbi palevizshmerine e Tokes”
  Ky zbulim I takon:

  A. N.Kopernikut
  B. J.Kepler
  C. G.Galilei
  D. Xh.Bruno

  6- Programi i ri ekonomik i Stalinit u perqendrua ne zhvillimin e :

  A. industrise se lehte
  B. tregtise dhe artizanatit
  C. industrise se rende
  D. zejtarise dhe artizanati

  7- Programi ekonomik i K.Etlit ne Angli u perqendrua ne shtetezimin e :

  A. fermave , transportit etj
  B. industrise ushtarake dhe transportit
  C. industrise, transportit etj
  D. flotes detare dhe aviacionit

  8- Traktati i nenshkruar mes Principates se Arberit dhe Republikes se Raguzes ne vitin 1209, ne permbajtjen e tij ishte marreveshje :

  A. politike
  B. ushtarake
  C. ekonomikea
  D. ushtarako-politike

  9- Ne kapercimin e gjendjes se rende ekonomike pas Luftes se II-te Boterore qeveria shqiptare vec te tjerash pranoi ndihma nga :

  A. Programi UNRRA
  B. Plani Marshall
  C. Shteti Amerikan
  D. Programi I O.K.B.

  10 -“Karakteristike e organizimit te tyre politik ishte se ne krye te poliseve qendronte bazileusi(mbreti). Ata zgjidheshin nga Keshilli I Pleqeve. Organ tjeter drejtues ishte Kuvendi I Qytetareve.”
  Tiparet e siperpermendura I perkasin organizimit shteteror ne:

  A. shtetin e Spartes
  B. Greqine homerike
  C. shtetin e Athines
  D. Lidhjen e Peloponezit

  ---------- Post added at 10:19 ---------- Previous post was at 10:18 ----------

  rezultatet e provimit tim-festa serhati

 8. #8
  Minifotoja e anetarit Ukshini
  Ukshini eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  25-06-09
  Postime
  1

  Kryesore

  i cilit vit osht ky test be

 9. #9
  Minifotoja e anetarit Kaltrina
  Kaltrina eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  06-12-04
  Lokalizimi
  prishtin
  Postime
  1

  Kryesore

  i sapolodhur

  ---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 17:14 ----------

  i cilit vit osht bre ky test

 10. #10
  Minifotoja e anetarit albin
  albin eshte Jashte Linje Anetar/e
  Reg
  30-07-09
  Postime
  12

  Kryesore

  Kur je i pergatitur nuk ka veshtersi

 11. #11
  Reg
  28-06-10
  Postime
  1

  Kryesore

  Citim Origjinali i Postuar nga london Shikoni Postimin
  qy sha pet thom bon se ti...r


  Seksioni : Histori


  1-Shkrimi ne Mesopotanine e lashte quhej :

  A. kuneiform
  B.hieroglif
  C. linear a
  D. linear b

  2- Ne France 24 Gusht I vitit 1572 njihet si nata e :

  A. Shen Augustit
  B. Shen Valentinit
  C. Shen Bartolomeut
  D. Shen Merise

  3- Partia Fashiste me ne krye Musolinin qeverisi e vetme Italine duke filluar nga viti :

  A. 1922
  B. 1924
  C. 1925
  D. 1932

  4- Lufta e pare iliro-romake u zhvillua ne vitet :

  A.219-217 p.l.k.
  B.219-218 p.l.k
  C.228-219 p.l.k
  D.229-228 p.l.k

  5-"Ai provoi se planetet rrotulloheshin rreth Diellit ne orbiten ekliptike dhe hodhi poshte skemen mbi palevizshmerine e Tokes"
  Ky zbulim I takon:

  A. N.Kopernikut
  B. J.Kepler
  C. G.Galilei
  D. Xh.Bruno

  6- Programi i ri ekonomik i Stalinit u perqendrua ne zhvillimin e :

  A. industrise se lehte
  B. tregtise dhe artizanatit
  C. industrise se rende
  D. zejtarise dhe artizanati

  7- Programi ekonomik i K.Etlit ne Angli u perqendrua ne shtetezimin e :

  A. fermave , transportit etj
  B. industrise ushtarake dhe transportit
  C. industrise, transportit etj
  D. flotes detare dhe aviacionit

  8- Traktati i nenshkruar mes Principates se Arberit dhe Republikes se Raguzes ne vitin 1209, ne permbajtjen e tij ishte marreveshje :

  A. politike
  B. ushtarake
  C. ekonomikea
  D. ushtarako-politike

  9- Ne kapercimin e gjendjes se rende ekonomike pas Luftes se II-te Boterore qeveria shqiptare vec te tjerash pranoi ndihma nga :

  A. Programi UNRRA
  B. Plani Marshall
  C. Shteti Amerikan
  D. Programi I O.K.B.

  10 -"Karakteristike e organizimit te tyre politik ishte se ne krye te poliseve qendronte bazileusi(mbreti). Ata zgjidheshin nga Keshilli I Pleqeve. Organ tjeter drejtues ishte Kuvendi I Qytetareve."
  Tiparet e siperpermendura I perkasin organizimit shteteror ne:

  A. shtetin e Spartes
  B. Greqine homerike
  C. shtetin e Athines
  D. Lidhjen e Peloponezit  a osht ky test i kl 9 te vitit 2009 a 2010


Tema te ngjashme

 1. Histori Dashurie!
  By oliana in forum Dashuria
  Pergjigje: 4
  Postimi i Fundit: 06-10-2009, 16:12
 2. KE, testi i Shqipërisë më 28 shtator
  By informuesi in forum Politika shqiptare
  Pergjigje: 0
  Postimi i Fundit: 19-08-2009, 01:06
 3. Matematika, testi i provimit, me 25 pyetje
  By Administratori in forum Shtypi i dites
  Pergjigje: 6
  Postimi i Fundit: 22-06-2009, 20:47
 4. Flamuri Kombetar
  By E_Pamundur in forum Njohja me anetaret e forumit
  Pergjigje: 8
  Postimi i Fundit: 09-03-2008, 19:16
 5. Histori Shkodrane : Krimet komuniste.
  By AlbShkodra in forum Historia
  Pergjigje: 21
  Postimi i Fundit: 16-12-2003, 19:36

Tags for this Thread

مواقع النشر (المفضلة)

مواقع النشر (المفضلة)

Rregullore Postimi

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

 • English
 • Shqip
 • Italiano
 • Deutsch
 • Français
 • Español
 • Hrvatski
 • Svenska
 • Russian
 • Nederlands
 • Arabic
 • Türkçe
 • 简体中文
Rreth nesh | Ndihme | Reklama | Sherbime | Kushtet e Perdorimit | Politika e Privatesise | Rss
Copyright © 2001- Parajsa.com All rights reserved.