V - Fjalori i ëndrrave


Vdekja

Vdekjes dhe të vdekurve zakonisht i themi, bezdi, mërzi, jetë dhe vdekje si dhe frikë.

Zakonisht i frikësohemi kur ëndërrojmë të vdekurit, posaçërisht nuk marrin diçka prej neve, si thotë ajo fjala e vjetër, kur i vdekuri merr diçka, atë do ta humbësh, ndoshta edhe ndodh diçka e tillë, nëse merre me dore te djathte mund të vdes dikush nga meshkujt (nga afërmit tu).

Po qe se në ëndërr lajmërohet njerëzit e vdekur, që i kini njohur. Ndoshta ata dëshirojnë t’iu këshillojnë, që të jeni të kujdesshëm në fjalë dhe në sjellje.

Të vdekurit nuk vijnë për të na frikësuar por për të na ndihmuar, për të krijuar një balancim të brendshëm apo baraspeshën e humbur, për të arritur qetësin dhe sigurinë e brendshëm.

Pamja e një të vdekuri përkatësisht gjyshes është e një oguri të mirë për ëndërruesin, meqenëse do të ketë një jetë të gjatë dhe të qetë. Ëndrra profetizon një transformim të vetë ekzistencës.
Do të kesh suksese dhe do të gëzohesh dhe do të përfitosh trashëgimi.

Kurse kushëriri paralajmëron dasmë apo martesë.

Shërbimi që i bëjmë të vdekurit përkatësisht gjyshes, ju do ta mbroni një të varfër që nuk ka asnjë mbështetje ndoshta edhe në dëm të shëndetit tënd!

Gjyshja e vdekur ju paralajmëron fundin një vështirësie apo mërzie. Para juve lindë një rrugë e re edhe pse e panjohur ose jeni përball një procesit të ri për t’u zhvilluar dhe pjekur, për ta realizuar apo aktualizuar jetën tënde.

Varreze

Nqs po enderroni varrimin tuaj ajo i referohet mundesive qe ju keni humbur.

Varrimi

Nje enderrr me varrim mund ti referohet vdekje ne dicka tek ne, nje deshire ose objektiv.
Nqs ju keni pare varrimin tuaj ndoshta ju keni varrosur veten tuaj qe ishit me pare.

Te vdekurit ne enderr

Kjo do te thote se zbulon dicka qe nuk ju konvenon juve.

Vdekja

Sipas dijetarit të njohur të komentimit të ëndërrave, Ebu Seidit: " vdekja në ëndërrim do të thotë pendim për një gjë të madhe, prandaj kush sheh në ëndërr se ka vdekur, e pastaj është ringjallur, do të bëjë mëkat e pastaj do të pendohet".

Kush ëndërron duke vdekur pa qenë i sëmurë dhe pa shenja vdekjeje, jeta e tij do të zgjatet.

Kush ëndërron se nuk do të vdes kurrë, ai do të vdes në rrugën e All-llahut.

Nëse dikush ëndërron se ka vdekur dhe qëndron i shtrirë lakuriq mbi tokë - do të varfërohet.
Nëse qëndron mbi një qilim - kjo botë do të jetë e gëzueshme për të.
Nëse qëndron në shtrat - do të ngritet lart.
E nëse qëndron ne dyshek - do të ketë një të mirë nga familja e vet.

Disa komentues të ëndërrave thonë se nëse personi i pamartuar sheh në ëndërr se vdes, d.m.th. do të martohet, ndërsa vdekja e personit të martuar tregon për prishjen e martesës.

Varreza

Interpretimi i pare

Nëse e shihni veten në varreza : rrezik për rrëmbim, burgim, aksident
Nëse gjendeni në një varrezë: ju do të keni një lidhje me burg
Duke parë një varrezë por pa hyrë në të : lajmërimi i një vdekje
Duke gërmuar një varr : sëmundje e gjatë dhe serioze

interpretimi i dytë

Pranimi i një situatë të pakthyeshme
Fajtor në lidhje me një tjetër çështje të pazgjidhur me një të vdekur
Vdekja e afërt e një të dashuri

Interpretimi i tretë

Transformimet që po ndodhin në ju
Pranimi i një situate pakthyeshme
Ju do të të merrni vendime të rënda
Dobësi mendore apo depresion.

Vezët


Nëse shihni ose hani vezë në ëndërr është simbol i pjellorisë, lindjes dhe potencialit tuaj krijues. Kjo tregon se diçka e re është gati të ndodhë.

Nëse gjeni një strofull të mbushur me vezë në ëndërr, tregon disa përfitime financiare. Sa më shumë të ketë vezë në strofull përfitimet janë më të mdha dhe më të rëndësishme.

Nëse i shihni vezët e goditura ose të thyera përfaqëson ndjeshmërinë ose një anë të brishtë në jetën tuaj. Përndryshe, ju mund të thyeni guaskën tuaj dhe të kënaqeni me atë se kush jeni.

Vezët me ngjyrë të ndritshme në ëndërr simbolizon festimin e një ngjarje të lumtur.