L - Fjalori i ëndrrave


Lindja

Nje enderr ku ju po sillni nje femije ne jete mund te thote qe ju duhet te beni testin e shtatzanise, por ju gjithashtu mund te “hidhni nje ide te re” ose te filloni nje projekt te ri i cili do te jete femija juaj.

Ligesira

Termi ligersire eshte i rende qe do te thote me shume se nje supozim ose dyshim.
Ndonjehere ne mund te kemi nje ndjenj te zakonshem ligesie ne endrrat tona.

Larmja

E bukur, transparente por shume e komplikuar por e nderlikuar kur eshte bashke me disa veshje provokuese seksi.

Lekure

Thuhet se eshte material i fort dhe endrra mund te jete duke komentuar mbi fuqite ose rezistencen brenda forces tuaj.

Lajkatari

Paraqet qortimin

Lakra

Njeriun e vrazhdë

Laraska

Njeriun e pakëndshëm, jobesnik, personin që jep para me fajde ose atë që shet shumë shtrenjtë mallërat

Larja e duarve

Shkëputjen e lidhjeve miqësore ose pushimin e mosmarrëveshjeve

Larja e trupit me ujë të ftoftë

Pendimin për diçka, sigurinë, shërimin nga ndonjë së mundje (për të sëmurët), dalje nga burgu (për të burgosurit) ose kthimin e borxhit

Lavdërimi i vetvetes

Paraqet të keqen që i është bërë dikujt nga ana e atij që lavdërohet

Lejleku

Njeriun i cili e do shoqërinë dhe i pëlqen udhëtimi

Lëkura e njeriut

Fshehtësitë e tij

Lëkura e zezë e njeriut

Brakrisjen e fesë dhe bërjen e punëve të liga

Lëngu i frutave

Bollëkun dhe të mirat e shumta

Lepuri

Simbolizon njeriun frikacak ose femrën

Letra e shkruar dhe e mbyllur

Paraqet një lajm të fshehur ose një të mirë të pazbuluar

Letra e hapur
Paraqet të mirën e njohur

Leximi i bukur – pushtet, prestigj dhe besim të mire

Liqeni
gruan komunikative

Livadhi
Paraqet dynjallëkun me bukuritë e tij dhe pasuritë

Lopa
Paraqet vitin, poziten e personit dhe pasurinë

Loti i njeriut

Paraqet gëzim

Lufta

paraqet trazira, sëmundje të gjata, ose turbullira në vend

Lufta (për ushtarët)

Paraqet mirësi dhe rehati

Lypësi

paraqet personin që e kërkon diturinë

Lufta

Me pa enderr lufte - se shpejti do te ktheheni ne lufte ; ose me arme apo dashuri ose me pushtet.
Me shiku Lufte - ki me marre nje dhurate te pa pritur nga personi qe e doni.
Mu perrgadit per lufte - do te frkesoheni diçka.
Me qene ne Lufte - Ju vine lajme nga larg

Lampa

Lampa e ndezur - se shpejti ke me marre nje leter te rendesishme
Me ndeze Lampen - Ke me marre nje dhurate
Lampa e shkatrruar - Fshetesia juaj do te zbulohet
Nje lampe e prishur - Kini me pase veshtiresi nga shkaku i mosbesimit.