Total: (110,051) Pershendetje Vizitor | | Ndihme | Na Shkruani
Parajsa.com Forumi
... komuniteti i shqiptareve

Kendi i Reklamave


Tregoni rezultatet 1 ne 15 nga 15
 1. #1
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore Astrologji kineze

  Astrologji kineze

  Rrënjët e astrologjisë kineze gjenden në historinë e lashtë të njerëzimit.

  Legjenda thotë se Buda i kishte ftuar të gjitha shtazët që ta vizitonin për Vitin e Ri, por vetëm 12 shtazë i ishin përgjigjur ftesës së tij dhe ato ishin: miu, bualli, tigri, kali, dhia, gjeli, lepuri, dragoi, gjarpri, majmuni, qeni dhe derri.

  Në shenjë mirënjohjeje, Buda kishte urdhëruar që secili vit të identifikohej me ndonjërën nga këto shtazë, ndërkaq tiparet e kësaj shtaze të zotëronin atë vit.

  Kjo legjendë është bartur nga gjenerata në gjeneratë, ndërkaq astrologjia kineze sot është një prej astrologjive më të famshme në botë.

  Kjo astrologji përbëhet nga 5 elementet e filozofisë kineze: druri, zjarri, toka, metali dhe uji, si dhe 12 shtazëve simbolike, që përfaqësojnë nga një vit të caktuar.

  Horoskopi kinez paraqet një interpretim të ndërlikuar të ciklit 10-vjeçar të diellit dhe të hënës, që është hartuar në bazë të kalendarit të vjetër kinez.

  Në këtë astrologji ndikon edhe fuqia kozmike pozitive mashkullore dhe ajo negative femërore, të cilat i paraqet principi Jang-Jin; një shprehje për baraspeshën dhe harmoninë universale.

  Astrologjia kineze është më shumë e njohur si shkencë që jua mundëson t'i mësoni karakteret e personave që ju rrethojnë, por njëkohësisht edhe ta njihni fuqinë tuaj personale dhe të metat tuaja.

  MIU

  Jeni persona joshës, komunikues dhe gaztorë. Jeni të vlerësuar dhe të kërkuar në shoqëri.

  Gjatë njohjes, megjithëse jeni tërheqës, shpesh lini përshtypjen se jeni arrogantë, sado që nën atë maske, në të vërtetë, ndodhet një person i ndjeshëm.

  Kur jeni të trishtuar kërkoni një dëgjues të mirë! Në konflikte jeni të ngutshëm, impulsivë, ndaj në situata të tilla do të duhej të kishit kujdes për temperamentin tuaj.

  Dashuria: Në dashuri jeni romantikë, të ndjeshëm dhe të gatshëm që të dashurit tuaj t'i mbroni në çdo situatë.

  Keni në vete një dozë të caktuar të xhelozisë dhe të posesivitetit, gjë që partnerin tuaj mund ta sjellë në kufirin e çmendurisë.

  Me vështirësi i shprehni emocionet, por jeni shumë të përkushtuar, sensualë, plot afsh dashurie dhe besnikë kur e gjeni shpirtin tuaj binjak. Për ju është shumë i rëndësishëm aspekti seksual i dashurisë.

  Puna: Në punë keni shumë suksese, jeni partnerë të mirë në biznes dhe shpesh i shpëtoni punët tuaja që kanë marrë tatëpjetën.

  Jeni të paracaktuar për arritjen e sukseseve të mëdha në financa dhe në veprimtaritë juridike. Gjithnjë dëshironi të jeni në rrjedhë të ngjarjeve, kështu që edhe gazetaria ju shkon për dore. Vija ndërmarrëse e personalitetit mund t'ju çojë deri te një pasuri e madhe.

  Ngjyra: e verdha
  Kafsha: derri i egër
  Ushqimi: orizi
  Lulja: zambaku
  Pija: birra
  Numri: 11

  BUALLI

  Në jetën shoqërore një vëmendje të madhe ua kushtoni miqësive të vjetra dhe kënaqeni në shoqërinë e njerëzve nga fqinjësia.

  Rrethin e të njohurve dhe miqve e zgjeroni me piknikët e shumtë, udhëtimet, vizitat që ua bëni ekspozitave dhe koncerteve.

  Dallimet në qëndrime ndërmjet jush dhe miqve tuaj do të mund të shkaktonin konflikte serioze. Megjithëse keni karakter të fortë, i cili nuk lëshon pe pa luftë, mos e përdorni atë për t’i bërë luftërat e të tjerëve.

  Dashuria: Shndritni me sharmin dhe sensualitetin. Mirëpo, në kërkim për një partner serioz jini të kujdesshëm meqenëse ju lehtë mund të lëndoheni.

  Në mënyrë që ta pranoni ftesën për një darkë, ose që ta filloni një aventurë, duhet t’ju bindin shumë. Mirëpo, me një partner të vërtetë, i cili di si të arrijë te ju, bëheni të butë, të sinqertë dhe të relaksuar.

  Kërkojeni partnerin, i cili mund të bashkohet me ju si në aspektin emocional, ashtu edhe në atë trupor, që është i sinqertë dhe besnik. Vështirë falni nëse partneri ju zhgënjen.

  Puna: Në jetën e biznesit projektet e ideuara i realizoni me një lehtësi të pabesueshme.

  Nganjëherë keni nevojë për më shumë kohë për ta mbaruar një punë, por në fund gjithnjë vjen shpërblimi i merituar.

  Veçanërisht jeni të shkathtë në mbledhjen e informatave dhe kështu nuk i lini t’ju ikin ngjarjet e rëndësishme në biznes. Jeni të kujdesshëm me paratë, ndaj investimet që bartin rreziqe për ju janë të papranueshme.

  Ngjyra: e gjelbër e çelë, vjollce
  Kafsha: bualli, ariu
  Ushqimi:brumërat
  Lulja: bozhuri
  Pija: çaji i fortë
  Numri: 24

  TIGRI

  Je inovator të cilin e tërheqin aventurat. Je partner i këndshëm për të shkuar në argëtime nga më të ndryshmet. Në marrëdhënie miqësore je i ndershëm, madje nganjëherë edhe së tepërmi i besueshëm.

  Njerëzit të cilët i takoni përditë nga xhelozia ose nga lakmia mund t’ju bëjnë keq.

  Gjithnjë kini kujdes! E urreni dyfytyrësinë dhe arrogancën, ndërsa dominimin e dikujt ndaj jush e konsideroni të pafalshëm.

  Dashuria: Konfliktet e pandërprera, ndarjet zulmëmëdha, emocionalisht të forta dhe pajtimet romanike e bëjnë jetën tuaj dashurore tejet tronditëse. Jeni në kërkim të partnerit individualist, i cili është paksa ekscentrik.

  Meqenëse jetoni në botën e llojllojshmërisë, shpesh përfundoni në lidhje të lira dhe kur përfundoni në lidhje afatgjate gjithnjë jeni të detyruar që ta mbani atë me aventura dhe përjetime të reja.

  Puna: Në ambientin tuaj të punës gëzoni një respekt dhe dini që ta dalloni rastin e mirë.

  Mënyra inventive e të menduarit ju siguron sukses në biznes dhe ju ofron pozita të larta në punë. Probleme në punë do të mund t’ju krijonte mosgatishmëria për bashkëpunim dhe për të mos i përfillur mendimet e të tjerëve.

  Jeni individualistë që punoni me rezultate të larta, dinamikë dhe efikasitet. Puna ekipore sado që ju duket jorezultative, mund t’ju sjellë juve dhe kolegëve tuaj më shumë suksese dhe fitime.

  Ngjyra: e kuqja
  Kafsha: jaguari, mustangu
  Ushqimi: mishi
  Lulja: trëndafili i egër
  Pija: sheri
  Numri: 33

  LEPURI

  Jeta juaj shoqërore është plot gjallëri dhe intensive. Gjithsesi ju dini se si të argëtoheni mirë.

  Shpesh jeni të ftuar nëpër dasma, argëtime e festa në të cilat kënaqeni deri në orët e vona. Sharmi i juaj është i papërballueshëm dhe është koha që ju të vetëdijesoheni për këtë fakt.

  Vikendet dëshironi që t’i kaloni jashtë vendbanimit në shoqëri të miqve të vjetër. Jeni së tepërmi komunikues, por kini kujdes në prirjen tuaj tepër të theksuar që t’i përgojoni të tjerët, sepse ajo do të mund t’ju sillte probleme të shumta në jetën tuaj.

  Dashuria: Ju kënaqeni në kuptimin e plotë të fjalës me jetën dashurore. Ju tërheqin partnerët sensualë dhe romantikë.

  Prej tyre prisni besnikëri, përkushtim, ndjeshmëri dhe aftësi të imagjinatës. Në lidhjet serioze ndaj partnerit jeni të përkushtuar me shpirt dhe me trup. Shmangni konfliktet dhe qetësisht, qartë dhe në mënyrë të sinqertë, thoni çfarë ju mundon.

  Shikimi i shtrembër ose gjesti i shkujdesjes mund t’ju krijojnë një humor melankolik dhe madje-madje edhe t’ju bëjnë të qani.

  Puna: Puna për ju është e keqja e domosdoshme! Ndiheni keq në obligimet e vrazhda të përditshmërisë, sikundër janë për ju pjesa më e madhe e obligimeve.

  Puna, e cila nuk e krijon hapësirën e duhur për kreativitetin tuaj, thjesht, nuk është një punë për ju. Kolegët shpeshherë ju shfrytëzojnë për qëllimet e tyre.

  Për shkak të mosgatishmërisë për të rrezikuar, ju shpesh i lëshoni nga dora rastet e mira të biznesit. Nëse merrni guxim dhe hidheni në ujërat e biznesit, do të mund t’ju prisnin befasi të këndshme.

  Ngjyra: e përhimëta
  Kafsha: ketri
  Ushqimi: peshku
  Lulja: bathra
  Pija: vera franceze
  Numri: 20

  DRAGOI

  Jeni luftarakë, të lumtur dhe të fuqishëm, sundimtarë të lindur. Në shoqëri gjithnjë gjeni shumë mbështetës.

  Meqenëse lehtë e humbni kontrollin mbi veten, kini kujdes nga shigjetat e helmuara që i hidhni, sepse ndonjëra do të mund t’ju kthehej.

  Në konflikte shpesh jeni irritues, kokëfortë dhe tiran i paparë. Nga grindjet dilni si fitues. Megjithatë, jeni mik i mirë dhe këshillat e tua ia vlen të dëgjohen.

  Jeni i preokupuar me pozitën shoqërore, famën, pasurinë, glamurin dhe nga pak jeni edhe snob!

  Dashuria: Në dashuri keni shumë fat; jeni shumë sharmant dhe karizmatik, ndaj nuk e keni problem që të pushtoni shumë zemra.

  Mirëpo, për shkak të mungesës së fleksibilitetit, bashkëndjenjës dhe tolerancës vështirë ia dilni që të realizoni lidhje afatgjate, cilësore dhe stabile.

  Nëse i kushtoni më shumë vëmendje partnerit tuaj dhe nevojave të tij, jeta e përbashkët mund t’ju bëhet e këndshme.

  Puna: Në planin e punës nuk keni pengesa që nuk mund t’i kapërceni. Jeni të aftë që të realizoni të mira të shumta materiale, sado që paraja nuk është motivimi kryesor.

  Keni dëshirë që të fitoni dhe që gjithnjë të jeni i pari. Jini në gjendje që t’i realizoni me sukses edhe idetë më të pamundura që lidhen me punën.

  Megjithatë, kini kujdes nga dehja me suksesin dhe me fuqinë, sepse në duelin e dy dragonjve njëri duhet të humbasë.

  Ngjyra: e arta, portokallia
  Kafsha: demi
  Ushqimi: shpendët
  Lulja: trëndafili
  Pija: lëngjet e pemëve
  Numri: 9
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 2. #2
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  GJARPRI

  Keni dëshirë që t’i kënaqni të tjerët, ndaj jeni shumë të popullarizuar në shoqëri. Në diskutime merrni pjesë me kënaqësi, por kurrë nuk e humbni ndjenjën për mirësjellje dhe masë.

  Kur bashkëbiseduesi juaj fillon të përsërisë gjërat e humbni interesimin për diskutim. Mos kultivoni simpati ndaj njerëzve të dyshimtë dhe ndaj atyre që shpesh e humbin kontrollin mbi sjelljet e tyre. Në të vërtetë konsiderojini të dobët.

  Dashuria: Jeni persona joshës dhe, kur të përcaktoheni për personin të cilin doni ta bëni për vete, nuk tërhiqeni lehtë.

  Megjithëse kënaqeni në flirt, e keni shumë të qartë kufirin të cilin nuk mund ta kaloni në rast se nuk dëshironi që ta humbni atë që tashmë e keni.

  Për ju dhe për partnerin tuaj shpesh vlejnë rregullat e kundërta; ju duhet hapësirë dhe mundësi e lëvizjes pa i dhënë kujt llogari, përderisa në të njëjtën kohë dëshironi të dini se çka po ngjet me partnerin tuaj.

  Mirëpo, kur dashuroni, jepni çdo gjë nga vetja!

  Puna: Keni aftësinë e marrjes së vendimeve të shpejta, gjë që ju sjell shumë raste të mira për fitime. Situatat e punës i vlerësoni me lehtësi, reagoni në mënyrë të duhur dhe me kokë të ftohtë. Bashkëpunëtorët, të cilët duan t’jua bëjnë varrin, i hetoni dhe nënshtroni me kohë.

  Puna shpesh ju rrëmben, ashtu që nganjëherë nuk keni kohë për familjen dhe për shoqëri të personave të dashur.

  Ngjyra: e kaltra indigo
  Kafsha: pëllumbesha
  Ushqimi: të brendshmet
  Lulja: kameliet
  Pija: lëngjet
  Numri: 16

  KALI

  Jeni të pavarur dhe me vetëbesim, ashtu që gjithnjë keni fjalë të mira për miq dhe të njohur. Kënaqeni duke e kaluar kohën në shoqëri.

  Jeni bashkëbisedues të mirë, por vështirë i ruani fshehtësitë. Në dhënien e këshillave dhe të propozimeve nuk e keni të vështirë që të jeni bindës, por brenga e tepruar i fsheh dyshimet tuaja të brendshme.

  Dashuria: Në jetën tuaj dashurore kurrë nuk mungojnë tronditjet. Jeni mashtrues të lindur dhe loja me dy partnerë për ju nuk është situatë e parëndomtë.

  Fatkeqësitë në dashuri për ju nuk janë të panjohura. Edhe pse balanconi mirë, ekzistojnë situata të cilat jua humbin drejtpeshimin dhe atëherë e humbni kontrollin mbi ngjarjet. Vështirë qetësoheni dhe përqendroheni në një partner, por kur ia dilni që ta mposhtni hamendjen, filloni t’i merrni seriozisht obligimet. Në brendi ju jeni romantikë të vërtetë.

  Puna: Ide për plane ose projekte biznesi keni sa të doni. Rëndom, pa menduar shumë filloni t’i realizoni idetë, mirëpo ekziston rreziku që entuziazmi juaj të ju rrëmbejë aq shumë sa nuk do të vëreni asgjë rreth jush.

  Nëse përfundoni në diçka që nuk e keni pritur, i lini gjërat anash dhe e filloni projektin e ri. Të menduarit e mossuksesit ju përmbush me nervozë. Suksesi juaj fushën e biznesit varet nga forca e përqendrimit në një problem.

  Ngjyra: e kaltër e çelë
  Kafsha: puma, gjeli
  Ushqimi: ushqim deti
  Lulja: hibiskusi
  Pija: shampanja
  Numri: 45

  DHIA

  Kalimi i pasditeve duke imagjinuar është përshkrimi i parajsës për ju! Jeni të pasigurt në marrëdhëniet shoqërore, ndaj jeni në kërkim të vazhdueshëm për personin që do t’ju udhëheqë.

  Mirëpo, natyra juaj artistike mund të jetë autodestruktive. Në periudhat e errëta, melankolike dhe joaktive vetvetes i shkaktoni dhimbje dhe vuajtje.

  Shpesh në fund të kësaj periudhe vjen frymëzimi. Atëherë i përkushtoheni krijimtarisë dhe ndërmerrni punë që ju sjellin suksese të mëdha dhe famë.

  Dashuria: Mbi të gjitha e vini nevojën për dashuri dhe kujdes.

  Megjithatë, kurrë nuk do ta bëni hapin e parë, por në qoftë se inkurajoheni, me sharmin tuaj i rrëmbeni shikimet dhe zemrat. Kur thyhet akulli, shprehni sensualitet dhe përkushtim.

  Megjithëse aventurat për ju nuk janë të panjohura, ju përcaktoheni për lidhje serioze dhe stabile. Kur ju mungon dashuria, bëheni nervozë dhe tërhiqeni në imagjinatë.

  Puna: Duke marrë parasysh qëndrimin e lirë ndaj jetës, të urdhëruarit nuk përbën anën tuaj më të fortë. Puna për të cilën ju gjakoni është ajo që ju mundëson shprehjen e kreativitetit dhe talentit.

  Jeta e organizuar në mënyrë rigoroze jua krijon ndjenjën e robërimit, ndaj për këtë edhe vështirë gjendeni me oraret. Gara në punë ju shkakton brengë dhe stres.

  Ngjyra: e gjelbra e çelë
  Kafsha: mjellma, bilbili
  Ushqimi: perimet e freskëta
  Lulja: narcisi
  Pija: pijet minerale
  Numri: 36

  MAJMUNI

  Gjithnjë është mirë ta kesh një mik sikundër jeni ju. Do t’i ndihmoni mikut atëherë kur ndihet keq ose kur ka probleme, ndërsa në çdo situatë tjetër do ta bëni të qesh.

  Jeni të pavarur dhe megjithëse adhuroni shoqërimin me njerëzit, ju me kujdes i zgjidhni shoqërinë dhe vendin e shoqërimit; shpesh në një klub nate, rrallë në ndonjë pab. Stili juaj i jetës frymon me argëtimin, gazin dhe shoqërimet e këndshme.

  Pëlqeni të udhëtoni dhe të gjurmoni vende të reja, sikundër edhe t’i rrëfeni aventurat të cilat ju kanë ndodhur. Për shkak të dëshirës së pashuar për të dalë, madje edhe në ditët e punës, shpesh edhe në vende luksoze, do të mund ta harxhoni energjinë dhe ta zbrazni kuletën.

  Dashuria: Lidhja monogamike për ju është test i vetëbesimit, sepse nuk keni mundësi, nuk keni forcë që t’i kundërviheni flirtimit dhe lajkatimit. Aspekti seksual i lidhjes për ju është posaçërisht i rëndësishëm.

  Shprehja e dashurisë nëpërmjet shpenzimeve të tepruara ju shqetëson, ndërsa me partnerin më me kënaqësi shkonit në ahengje elegante.

  Dëshira për dominim mbi të tjerët mund t’ju bëhet pengesë në rrugën e krijimit të marrëdhënies cilësore dhe të shëndoshë me partnerin.

  Puna: Qetësia dhe ndjenja për diplomaci ju ndihmojnë në rrugën e realizimit të suksesit të madh në biznes. Kur i përvisheni punës, sikundër një i hipnotizuar, e kryeni deri në detajet më të imëta.

  Asgjë nuk mund t’ju ikën. Kur e përcaktoni qëllimin, bëheni shumë të vendosur në realizimin e tij. Shtrëngatat të cilat bien në rrethinën tuaj biznesore në njëfarë mënyrë ju anashkalojnë.

  Ngjyra: e bardhë
  Kafsha: pulëbardha
  Ushqimi: djathërat
  Lulja: zambaku
  Pija: frapeja
  Numri: 13

  GJELI

  Detyra juaj themelore është përparimi personal, ndaj kohën tuaj të lirë ua përkushtoni leximit, mësimit ose kurseve. Interesoheni shumë për dukjen tuaj, ashtu që vizitat në sallat e fitnesit, sallonet e kozmetikës dhe qendrat sportive për ju janë diçka e rëndomtë.

  Marrëdhëniet me të afërmit janë harmonike dhe pa shpërthime të emocioneve. Jeni shumë të përkushtuar ndaj familjes, jeni prindër të shkëlqyeshëm.

  Me ju është vështirë të biesh në konflikt. Mirëpo, kur ju hidhërojnë, rreth jush fluturojnë shigjetat e helmuara.

  Dashuria: Në kërkim të shpirtit binjak i përdorni të gjitha marifetet e joshjes. Në dashuri jeni të përkushtuar dhe besnikë, gjë që e kërkoni edhe nga partneri. Sinqeriteti dhe besnikëria janë shumë të rëndësishme.

  Rreziku potencial fshihet në posesivitetin tuaj dhe mosgatishmërinë për kompromise, e cila partnerin tuaj mund ta largojë nga ju.

  Puna: Shkathtësia e diskutimit dhe bindjes së të tjerëve mund t’ju sjellin edhe avancime, madje edhe deri te posti i drejtorit.

  Ia dilni mbanë me sukses në punën ekipore, veçanërisht kur ia dilni që t’i përmbani krenarinë e dëshirën që haptas t’ua thoni të gjithëve atë që mendoni.

  Para se t’i bëni vërejtje bashkëpunëtorit, mendoni për qasje diplomatike. Keni aftësi të madhe të mbajtjes mend dhe të të mësuarit, ndaj situatën shpejt ia përshtatni vetes.

  Ngjyra: e kuqe e mbyllët
  Kafsha: dreri, impala
  Ushqimi: skara
  Lulja: krizantema
  Pija: lëngu i mollës
  Numri: 46

  QENI

  Kryesisht jeni të tërhequr dhe me kënaqësi zgjidhni shoqëri të vogël në të cilën i përkushtoheni bashkëbiseduesit me një kujdes të veçantë.

  Jeni të këndshëm për shoqëri derisa keni vullnet të mirë, mirëpo kur ndokush ju hidhëron bëheni cinikë.

  Brengoseni për gjithçka, kurse në rastet kur harroni të bëni ndonjë gjë bëheni nervozë dhe zemërakë. Jeni besnikë në miqësi, të gatshëm që gjithnjë të viheni në shërbim.

  Dashuria: Në dashuri jeni të lidhur, mirëpo, megjithatë, vështirë e gjeni partnerin ideal. Nuk shprehni besim lehtë dhe nevojitet më shumë kohë për t’ju njohur.

  Mirëpo, kur e mposhtni frikën fillestare, bëheni të sinqertë, të ngrohtë dhe të këndshëm.

  Në marrëdhëniet me partnerit jeni tepër të kujdesshëm, ndërsa partnerin tuaj ndonjëherë e lodhni së tepërmi me këtë.

  Do të duhej të tregonit më pak kujdes, por edhe heqja dorë nga standardet tuaja të larta, për shkak të së cilës ndonjëherë e humbni personin e dashur, nuk duhet të merret parasysh.

  Puna: Për shkak të themelësisë së lindur mund të bëheni të suksesshëm pothuajse në çdo punë që filloni. Jeni këmbëngulës dhe të shtruar në punë, ashtu që nuk e njihni fjalën "e pamundur”.

  Kolegët ju vlerësojnë dhe ju respektojnë për shkak të punës suaj dhe përkushtimit që keni për të. Mosgatishmëria për ta marrë barrën e rrezikut, në kombinim me panikun, ju frenon.

  Ngjyra: vjollce
  Kafsha: delja
  Ushqimi: ëmbëlsirat
  Lulja: tulipani
  Pija: kafeja e fortë
  Numri: 27

  DERRI

  Meqenëse për ju familja do të thotë shumë, energji të shumta angazhoni për edukimin e fëmijëve dhe për kultivimin e lidhjeve familjare.

  Megjithëse e keni një rreth të gjerë të miqve dhe të të njohurve, vetëm disa prej tyre kanë qasje në jetën tuaj emocionale.

  Keni dëshirë t’u lini hapësirë të mjaftueshme privatësisë suaj dhe përjetimeve të vogla, që janë të rezervuar për persona shumë të dashur.

  Jeni shumë të ndjeshëm dhe paksa me prirje ëndërrimtare, por, megjithatë, në çdo situatë, e vëreni botën përreth jush dhe ngjarjet e saj.

  Dashuria: Nga partneri kërkoni standarde të larta morale, pikërisht të tilla sikundër i keni edhe ju. Jeni të hapur dhe të kthjellët, ashtu që nuk ngurroni ta kërkoni atë që dëshironi. Ju përgjigjet partneri me vetëbesim dhe intelekt të lartë. Kënaqeni në bisedat dhe diskutimet provokuese.

  Të dashurit tuaj do të mund t’jua shihnin për të madhe kryeneçësinë dhe mosgatishmërinë për kompromise. Nëse dëshironi të kënaqeni në dashuri, duhet të jeni të gatshëm për kompromise të vogla dhe zgjidhje të përbashkëta.

  Puna: Jeni persona ambiciozë, por e keni shumë të vështirë që ta ndani jetën private nga ajo e punës. Megjithëse frenat e jetës familjare dhe të biznesit i mbani mirë në duar, gjërat nganjëherë ju dalin nga kontrolli.

  Jo rrallëherë ju ngjet që të ndodheni në situatën kur njëkohësisht i bëni edhe disa punë! Mundësi të mëdha për fitime gjeni në gjuhët e huaja, drejtësi dhe në muzikë.

  Ngjyra: e purpurta
  Kafsha: balena, luani i detit
  Ushqimi: ëmbëlsirat
  Lulja: luledielli
  Pija: pije nga xhumbiri
  Numri: 14
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 3. #3
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Horokopi Kines bazohet mbi bashkimin e dates se lindjes me nje cikel te vecante te kohes, e cila percaktohet nga levizjet e henes.

  Cdo cikel ka nje zgjatje prej 60 vjetesh, gjate te ciles alternohen 12 sektoret, secila me nje zgjatje te nje viti henor qe konsiston ne 354 dite, sipas elementeve: Uji, Metali, Zjarri, Toka dhe Druri.

  Cdo sektor eshte i bashkangjitur me nje kafshe e mbiquajtur "mbajtes".
  Ne 22 janar nise viti i Majmunit[drurit] dhe mbaron ne 8 shkurt .

  Vazhdimesia e shenjave eshte e percaktuar nga data e henes se pare te re e vitit te ri henor, e cila nuk koincidon me nje janarin: ne qofte se ke lindur ne Janar ose Shkurt, mund te zbulosh qe shenja jote nuk eshte ajo qe ke menduar gjithmone qe je.

  miu
  bualli
  tigri
  kali
  dhia
  gjeli
  lepuri
  dragoi
  majmuni
  qeni
  deri eger
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 4. #4
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Miu

  Te lindurit nen shenjen e Miut, jane persona shume simpatike dhe jane gjithmone te rrethuar nga Miqte te besuar dhe nga nje partner qe eshte ne lartesine e tyre, te zote per te ndare kenaqesite e rafinuara te jetes, qe Miu deshiron tju jape.

  Kapaciteti per te kontrolluar nervat edhe ne situatat me te veshtira ju garanton shpesh nje karriere shume te shpejte ne sektorin e punes.

  Pasioni per udhetimet dhe deshira per te provuar dhe per te pasur gjithmone eksperienca te reja, e ben Miun trasgresiv ne moshe te re dhe te mencur ne moshe te rritur.

  I vetmi rrezik per Miun eshte mos kontrollimi i vetvleresimit dhe mos dhenia e hapesires se duhur te atyre qe ka rrotull tij.

  Partneri Ideal:
  Dragoi ose Majmuni

  MINJTE me te Njohur:
  Louis Armstrong, Marlon Brando, Doris Day, Clark Gable, Hugh Grant, Charlton Heston, Gene Kelly, Sean Penn, Burt Reynolds, Olivia Newton-John, Donna Summer, Kim Wilde.

  Numerat me Fat:
  1, 4, 5, 10, 11, 14, 41, 45, 51, e 54.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 5. #5
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Bualli

  Te lindurit nen shenjes e Buallit kane dhuntine e durimit, por kur arrijne limitin e durimit mund te kalojne ne nje rrembim te tmerrshem dhe te pakontrollueshem.

  Ne pergjithesi jane ne menyre te jashtezakonshme korrekte dhe metodike. Kur jane te perqendruar mbi nje pune e urrejne te jene te shqetesuar.

  Zotesia e tyre per tu perqendruar dhe per te reflektuar thelle mbi aresyet e nje problemi, i ben ata qe shpesh te arrijne ne zbulime te reja duke arritur pozicione prestigjoze ne grupin e brendshem te nje multinacionale.
  Difekti i tyre eshte mungesa e tolerances dhe faljes se veprimeve te parregullta.

  Partneri Ideal:
  Gjarpri ose Gjeli.

  BUAJT E Njohur:
  Warren Beatty, Jon Bon Jovi, Jeff Bridges, Richard Burton, Charlie Chaplin, Bill Cosby, Walt Disney, Dustin Hoffman, Anthony Hopkins, Don Johnson, Jane Fonda, Eddie Murphy, Jessica Lange, Paul Newman, Jack Nicholson, Robert Redford, Peter Sellers, Sissy Spacek, Bruce Springsteen, Meryl Streep.

  Numrat me Fat:
  1, 3, 5, 12, 15, 33, 35, 51 e 53.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 6. #6
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Tigri

  Te lindurit e shenjes se Tigrit kane dhuntine e lidership-ve (te drejtuasve), dhe dine si te bejne per vete lehtesisht njerezit, fale manjetizmit te tyre te vecante.

  Per kete aresye jane shpesh politikane shume te mire, me te vetmin rrezik te mbivleresimit te kapacitetit te tyre.

  Ne pergjithesi jane edhe me fat ne loje. Forca e tyre i con shpesh qe te jene shume konkurrues, aq sa per tu bere antipatike.

  Nje difekt tjeter i te lindurve nen shenjen e Tigrit eshte paqendrueshmeria e humorit te tyre.

  Partneri Ideal:
  Kali ose Qeni.

  TIGRAT E Njohur:
  Agatha Christie, Tom Cruise, Leonardo DiCaprio, Jodie Foster, William Hurt, Marilyn Monroe, Demi Moore, Lionel Ritchie, Kenny Rogers, Dylan Thomas, H.G. Wells, Stevie Wonder, Natalie Wood.

  Numerat me Fat:
  4, 5, 7, 9, 13, 34, 44, 45 e 54.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 7. #7
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Kali

  Pjesemarres te medhenj ne jeten shoqerore, jane shpesh te perzgjedhurit e grupi. Jane shume te sjellshem me miqte dhe te zote per te mbajtur diskutime te gjata, jane shoket me te mire per nje mbremje argetuese.

  Kane edhe nje cilesi shume te vlefshme, ate te kapurit te mendimit te tjetrit shume shpejt, ose qe ne ajer.

  Pika e tyre e dobet mund te jete ndjenja e tyre e pasigurise ne disa momente te caktuara.

  Nje difekt tjeter mund te jete, qe jane llafazane te medhenj dhe per kete jo te gjithe i duan.

  Partneri Ideal:
  Qeni ose Tigri.

  KUAJT E Njohur:
  Ingmar Bergman, Sean Connery, Kevin Costner, Cindy Crawford, James Dean, Clint Eastwood, Ella Fitzgerald, Harrison Ford, Bob Geldof, Gene Hackman, Rita Hayworth, Jimi Hendrix, Janet Jackson, Paul McCartney, Barbra Streisand, Raquel Welch, John Travolta.

  Numerat me Fat:
  1, 3, 4, 8, 13, 14, 41 e 43.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 8. #8
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Dhia

  Ata qe jane te lindur nen vitin e Dhise, kane dhuntinete e nje krijmtarie te dukshme, por qe duhet te jete e drejtuar nga kush rri prane ketij te linduri ne shenjen e Dhise.

  Vetem ne kete menyre do te mund te ecin ne profesionin e tyre dhe te kene arritje personale dhe ekonomike.

  Sensi i tyre artistik eshte i shoqeruar nga nje zemermadhesi drejt gjeneracioneve te ardheshme.

  Te lindurit e Dhise ju pelqen te japin pa pretenduar mirenjohje.

  Ne dashuri, sinqeriteti mbizoteron ne raportin me partnerin dhe pikerisht per kete aresye eshte nje raport me jetegjatesi te madhe. Domethene Dhia nuk ka interes te vecante per flirte te rastesishme.

  Difekti kryesor I te lindurve nen Dhine, mund te jene lirshmeria me te cilen e lene veten pas nje zhgenjimi ose depresioni, ne qofte se nuk arrijne pikeqellimit e tyre.

  Partneri Ideal:
  Derri I Eger ose Lepuri

  DHITE E Njohura: Pamela Anderson, Jane Austen, Catherine Deneuve, Robert De Niro, Mel Gibson, George Harrison, Julio Englesias, Mick Jagger, Sir Laurence Olivier, John Wayne, Bruce Willis, Debra Winger.

  Numerat me Fat:
  3, 4, 5, 12, 34, 45 e 54.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 9. #9
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Gjeli

  Jashtezakonisht praktike dhe konkrete, te lindurit e Gjelit jane vezhgues shume te mire. “perfundimi justifikon mjetet” mund te jete motoja e tyre.

  Jashtezakonisht te drejte per drejte me te rinjte, kane dhuntine te jene shume inteligjente dhe me nje sens shume te forte per biznes.

  Per kete aresye jane natyrisht te destinuar te kene sukses.

  Preferojne te kene pak Miqte, por qe te jene te mire, tek te cilet te kene besim dhe per te cilet te jene gati te bejne sakrifica te medha.

  Difektet e tyre mund te jene te shumta si dhe cilesite e tyre: egoizem, deshire per te qene perfekte ne menyre te tepruar dhe tendeca qe kane per te qene hakmarres pasi ju kane bere nje te keqe.

  Partneri Ideal: Bufalo ose Gjarpri

  GJELAT E Njohur:
  Michael Caine, Eric Clapton, Joan Collins, Errol Flynn, Melanie Griffith, Richard Harris, Katherine Hepburn, Diane Keaton, Steve Martin, Van Morrison, Willie Nelson, Kim Novak, Yoko Ono, Michelle Pfeiffer, George Segal, Peter Ustinov.

  Numerat me Fat:
  1, 5, 6, 12, 15, 16, 24 e 51.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 10. #10
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Lepuri

  Te lindurit nen shenjes e Lepurit, jane jashtezakonisht altruiste dhe per kete jane shume te vleresuar nga ata qe i rrethojne.

  Ne dashuri jane jashtezakonisht romantike dhe shpesh e idealizojne raportin me partnerin e tyre.

  Lepuri per tu ndjere sa me mire duhet te gjendet ne ambientin e tij natyral dhe per kete aresye nuk ju pelqen te largohen nga shtepia per periudha te gjata.

  Shume e rendesishme per ta eshte edhe familja dhe ndjenja e sigurise qe kjo ju trasmeton vazhdimisht dhe qe u lejon te lindurve nen shenjen e Lepurit te kalojne nje jete te lumtur.

  Difekti i tyre kryesor eshte pesimizmi nga i cili vuajne gjithmone.
  Lepuri shpesh identifikohet edhe me nje kafshe tjeter: Macja.

  Partneri Ideal:
  Dhia ose Derri I Eger.

  LEPUJT E Njohur:
  Harry Belafonte, Ingrid Bergman, Peter Falk, Peter Fonda, Cary Grant, Whitney Houston, Michael Keaton, John Keats, Julian Lennon, Arthur Miller, Roger Moore, Tatum O'Neal, George Orwell, Neil Simon, Sting, Orson Welles.

  Numerat me Fat:
  1, 3, 5, 9, 15, 19 e 35.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 11. #11
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Dragoi

  Te lindurit nen shenjen e Dragoit kane nje personalitet ecentrik, qe shpesh merret me simpati. Dragoi eshte kafsha me e fuqishme e Horoskopit Kinez: inteligjente, kokeforte e mbi te gjitha te vendosur per te arritur objektivat e tyre ne cdo menyre.

  Terheqes te medhenj, Dragonjte mund te terheqin pas nje ideali, nje popull te tere duke u bere lideri natyral dhe I padiskutueshem.

  Difektet e vetme te tyre mund te jene: opurtunizmi I tyre gati ne cinizem dhe pazotesia e tyre per te pranuar humbjen.

  Partneri Ideal:
  Majmuni ose Miu.

  DRAGOJTE E Njohur:
  Michael Barrymore, Julie Christie, Bing Crosby, Matt Dillon, Placido Domingo, Kirk Douglas, Michael Douglas, Marlene Dietrich, Tom Jones, John Lennon, Nick Nolte, Al Pacino, Gregory Peck, Martin Sheen, Ringo Starr, Shirley Temple.

  Numerat me Fat:
  3, 4, 5, 6, 15, 21, 34, 35, 36 e 45.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 12. #12
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Gjarperi

  Gjarperi, fale zotesise se tij diplomatike eshte ne gjendje te reagoje ne cfaredo lloj situate dhe te gjeje gjithmone zgjidhjen me te mire.

  Gjarperi eshte i parezistueshem, por ne te njejten kohe eshte edhe rrezikshem: dhuntine e te qenit inteligjent shpesh e perdor deri ne ekstrem, deri sa arrin ne manipulimin vullnetit te te tjereve, per te arritur qellimet e veta.

  Gjarperinjve ju pelqejne shkencat filozofike dhe ju pelqen te jene ne qender te vemendjes.

  Mungesa e te pranuarit dhe e te diturit te pozicionit qe I perket, eshte difekti me I madh dhe kryesor e te lindurve nen kete shenje.

  Partneri Ideal:
  Gjeli ose Bufalo.

  GJARPERINJTE ME TE Njohur:
  Kim Basinger, Randy Crawford, Bob Dylan, Greta Garbo, Art Garfunkel, Audrey Hepburn, Paul Hogan, Liz Hurley, Dean Martin, Robert Mitchum, Mike Oldfield, Ryan O'Neal, Brad Pitt, Brooke Shields, Paul Simon, Dionne Warwick, Virginia Woolf.

  Numerat me Fat:
  1, 2, 4, 6, 13, 24, 42 e 46.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 13. #13
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Majmuni

  Te lindurit nen shenjen e Majmunit jane gjithmone ne levizje dhe gjithe energji, eshte e pamundur per ta te rilaksohen duke mos bere asgje, edhe ne pushime duan te jene gjithmone te zene me Dicka.

  Duke qene degjues shume te mire, shpesh jane te rrethuar nga Miqte, te cilet nuk ezitojne tju besojne sekretet e tyre te vogla e te medha.

  Shume te lirshem dhe te disponueshem per aventurat e lehta, ata mund te martohen vetem pasi te kene kaluar nje numer te konsiderueshem eksperiencash dhe vetem me nje partner, i cili mund te mbaje te njejtim ritem jete me ta.

  Difekti i tyre me I madh eshte mungesa e vetkontrollit pasi kane pire me shume sec duhet.

  Partneri Ideal:
  Miu ose Dragoi.

  MAJMUNE TE Njohur:
  Jacqueline Bisset, Yul Brynner, David Copperfield, Joan Crawford, Timothy Dalton, Ian Fleming, Jerry Hall, Tom Hanks, Harry Houdini, Walter Matthau, Peter O'Toole, Anthony Perkins, Debbie Reynolds, Diana Ross, Tom Selleck, Omar Sharif, Rod Stewart, Elizabeth Taylor.

  Numerat me Fat:
  3, 4, 5, 7, 16, 23, 34, 45 e 54.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 14. #14
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Qeni

  Te ndershem, te lindurit nen shenjen e Qenit, kane nje sens te thelle te korrektesise, ne pune dhe jeten e perditcme.

  Ne qofte se mendojne qe kane te drejte luftojne deri ne ekstrem per te treguar qe kishin te drejte, duke perdorur edhe faktin qe jane shume te zote ne te folur.

  ane jashtezakonisht te kujdesshem dhe trasmetojne besim tek brezat e rinj, dine te mbledhin konfidencat e miqve duke ju dhene atyre keshilla shume te vlefshme.

  Difekti i tyre me i madh mund te jete largpamesia e tyre e madhe, e cila mund te jete edhe e tepruar dhe mungesa e nje raporti perfekt me partnerin.

  Partneri Ideal:
  Tigri ose Kali.

  QENTE ME TE Njohur:
  Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Bush, Naomi Campbell, Cher, Jamie Lee Curtis, Zsa Zsa Gabor, Ava Gardner, Michael Jackson, Sophie Loren, Shirley MacLaine, Madonna, Liza Minnelli, David Niven, Sydney Pollack, Elvis Presley, Prince, Sade, Claudia Schiffer, Slyvester Stallone, Sharon Stone.

  Numerat me Fat:
  1, 4, 5, 9, 10, 14, 19, 28, 30, 41, 45 e 54.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

 15. #15
  Minifotoja e anetarit Administratori
  Administratori eshte Jashte Linje Administratori Pedestrian Killer Champion
  Reg
  06-07-02
  Lokalizimi
  Chicago
  Postime
  2,935
  Faqe ne Ditar
  10
  Images
  2408

  Kryesore

  Derri i eger

  Te lindurit ne shenjen e Derrit te Eger, jane shpesh pak te ashper me brezin e ri, por kur arrin te fitosh besimin dhe favorizimin e tyre, dine te jene jashtezakonisht xhentile dhe zemermedhenj.

  Sensi i familjes dhe i miqesise per ta ka vlera jashtezakonisht te rendesishem.

  Zotesia e tyre e perqendrimit ju favorizon studimin e lendeve komplekse, si per shembull fizika. Ju pelqen shume ushqimi, adhurojne darkat ne shoqeri te miqve te zemres.

  Difekti kryesor I tyre eshte mungesa e nje raporti te mire me brezat e ardhshem.

  Partneri Ideal:
  Dhia ose Lepuri.

  DERAT E EGER TE Njohur:
  Bryan Adams, Woody Allen, Julie Andrews, Fred Astaire, Humphrey Bogart, Glenn Close, Richard Dreyfuss, Farrah Fawcett, Ernest Hemingway, Alfred Hitchcock, Elton John, Jerry Lee Lewis, Ginger Rogers, Arnold Schwarzenegger, Steven Spielberg, Emma Thompson.

  Numerat me Fat:
  1, 3, 4, 5, 8, 16, 18, 34, 41 e 48.
  Always be yourself, express yourself, have faith in yourself, don't go around looking to duplicate a successful personality.

Tema te ngjashme

 1. Berisha: Do afrojme sipermarrjet kineze
  By Administratori in forum Politika shqiptare
  Pergjigje: 0
  Postimi i Fundit: 20-04-2006, 12:48

مواقع النشر (المفضلة)

مواقع النشر (المفضلة)

Rregullore Postimi

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

 • English
 • Shqip
 • Italiano
 • Deutsch
 • Français
 • Español
 • Hrvatski
 • Svenska
 • Russian
 • Nederlands
 • Arabic
 • Türkçe
 • 简体中文
Rreth nesh | Ndihme | Reklama | Sherbime | Kushtet e Perdorimit | Politika e Privatesise | Rss
Copyright © 2001- Parajsa.com All rights reserved.